GTB'de e-tescil dönemi başladı - Son Dakika
Ekonomi

GTB'de e-tescil dönemi başladı

GTB\'de e-tescil dönemi başladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, e-tescil dönemini resmen başlattıklarını bildirdi.

21.10.2020 13:19  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, e-tescil dönemini resmen başlattıklarını bildirdi.

GTB Başkanı Akıncı, yaptığı yazılı açıklamada, GTB üyelerinin tescil işlemlerini artık hizmet binasına gelmeden bulundukları yerden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Tescil işlemlerinde dijital dünyanın sağladığı tüm imkan ve olanaklardan üyelerini en etkin şekilde faydalandırmak için tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Akıncı, şunları kaydetti:

"Pandemi dönemi aslında online hizmet ağı kurma çalışmalarımızı biraz daha hızlandırdı. Son olarak faaliyete aldığımız online e-tescil sistemi bu kulvarda bir ilk teşkil ediyor. Üyelerimiz artık fatura ve müstahsil tescil işlemlerini, tercih etmeleri durumunda herhangi bir zaman kaybına uğramadan borsamız gtb.org.tr web adresi üzerinden güvenli bir ortamda rahatlıkla gerçekleştirebilecekler."

Online tescil hizmetinin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını ve sistemi hizmete almadan önce üyelere yönelik pilot uygulamalarda bulunduklarını aktaran Akıncı, "Demo sistem üzerinde tescil işlemi yapan üyelerimizin sistemin kolaylığı ve rahatlığı noktasındaki olumlu geri dönüşleri alındıktan sonra bugün itibarıyla borsamızda e-tescil dönemini resmen başlattık. İsteyen üyelerimiz işlemlerini online olarak gerçekleştirebileceği gibi isteyen üyelerimiz de yine eskisi gibi işlemlerini tescil birimlerimizde yaptırabilecek." ifadelerini kullandı.

E-tescil sisteminin işleyişi ve sağlayacağı avantajlar hakkında da bilgiler veren Akıncı, sistemden faydalanmak isteyen üyelerin ilk olarak borsaya müracaatta bulunarak kullanıcı adı ve şifre almaları gerektiğini bildirdi.

Başvurularda şifre ve kullanıcı bilgilerinin güvenlik amacıyla sadece şirket sahibi (yetkilisi) borsa üyesine verileceği, her ne kadar o şirkette görevli de olsa ikinci şahıslarla bu bilgilerin paylaşılmayacağı uyarılarında bulunan Akıncı, "Üyemiz kendi adına özel olarak oluşturulan e-tescil sayfasında fatura ve müstahsil tescil işlemlerini rahatlıkla yapabileceği gibi şimdiye kadar yapmış olduğu tüm eski işlemlerini de görebilecek. Yine tüm bunların yanı sıra üyemiz kendi sayfasında stok hareketlerini, aidat ödeme dökümlerini inceleyebilecek, borç sorgulaması yapabilecek ve e-belge talebinde bulunabilecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi GTB'de e-tescil dönemi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement