Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Edremit Körfezi'nde yapımına yaklaşık 14 ay önce başlanan 200 tekne kapasiteli "Güre Balıkçı Barınağı"nın 3 bölümünden birinin inşası tamamlandı.
Edremit ilçesine bağlı Güre beldesi Belediye Başkanı Kamil Saka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazdağları eteklerinde yer alan beldelerini yüksek binalar ve beton yapılardan olabildiğince koruduklarını söyledi.
Güre'nin, sahip olduğu potansiyelle deniz, doğa, termal ve sağlık turizminde büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Saka, özellikle yapımı süren balıkçı barınağının hizmete girmesiyle bölgedeki turizmin çok daha iyi noktalara geleceğini anlattı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımına yaklaşık 14 ay önce başlanan "Güre Balıkçı Barınağı"ndan, 200 tekne kapasitesiyle yat limanı olarak da yararlanılacağı bilgisini veren Saka, şöyle konuştu:
"Edremit Körfezi'nin 3'üncü yat limanı olacak barınak, 3 bölümden oluşacak. Bu barınak, Güre için iki açıdan önemli. Balıkçılar teknelerini güvenli bir yere bağlayacak. Balıkçılık gelişecek ve bundan hem balıkçılar hem de bölge halkı faydalanacak. Buradan teknelerle olta balıkçılığı yaygınlaşacak. Yatlar da buraya bağlanacak. Turizm açısından çok yönlü faydalar sağlayacak."
Saka, barınak hizmete girdiğinde mavi tur gezileri de düzenlenebileceğini belirtti.
İzmir, Foça ve Çeşme'den akşamları hareket edecek teknelerdeki turistlerin, sabahları Edremit Körfezi'ne geldiğinde Kazdağları'nın yeşillikleri arasında kahvaltılarını yapabileceğini vurgulayan Saka, "Kahvaltının ardından Kazdağı turu yaptıktan sonra akşam yemeğini yiyip geri dönecekler. Barınak, gelir seviyesi yüksek turistlerin bölgeye gelmesine katkı sağlayacak" ifadesini kullandı.
Birinci bölümü tamamlanan mevcut barınağın mendireğinin 260 metre daha uzatılacağını ifade eden Saka, mendirek uzunluğunun 380 metreye ulaşacağını sözlerine ekledi.
-güre beldesi başkanı kamil saka
Son Dakika › Ekonomi › Güre Balıkçı Barınağının Bir Bölümü Tamamlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?