Hürriyet Emlak, Türkiye'nin en çok ev aranan semtlerini listeledi - Son Dakika
Ekonomi

Hürriyet Emlak, Türkiye'nin en çok ev aranan semtlerini listeledi

Hürriyet Emlak, Türkiye\'nin en çok ev aranan semtlerini listeledi

Hürriyet Emlak, Türkiye genelinde son bir ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev arandığını araştırdı.

28.03.2021 13:13  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet Emlak, Türkiye genelinde son bir ayda en çok hangi semtlerde satılık ve kiralık ev arandığını araştırdı.

Araştırmaya göre, satılık konutlar en çok Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Bağlıca'da arandı. Bağlıca'yı, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Cumhuriyet, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Akçay, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Alacaatlı ve Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Güvercinlik takip etti.

İstanbul ve Ankara'deki semtlerin öne çıktığı listede, İzmir, Balıkesir, Muğla, Aydın, Mersin, Samsun ve Antalya gibi denize kıyısı olan illerdeki semtler de ilk 50 arasında yer aldı.

En çok kiralık konut aranan semtlere bakıldığında, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Emek ilk sırada yer aldı. Emek'i, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Bahçelievler, İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Caferağa, yine Çankaya'daki Yukarı Bahçelievler ve İstanbul'un Bahçelievler ilçesinin merkezi izledi.

İstanbul'da satılıklarda Beylikdüzü, kiralıklarda Kadıköy öne çıkıyor

İstanbul'da satılık konutlarda en çok aranan semtlerin başında Beylikdüzü ilçesindeki Cumhuriyet geliyor. Cumhuriyet'i, sırasıyla Kadıköy'de Suadiye, Sarıyer'de Zekeriyaköy, Kadıköy'de Göztepe, Maltepe'de Altıntepe, Başakşehir'de Bahçeşehir 2. Kısım, Kadıköy'de Bostancı, Beylikdüzü'nde Adnan Kahveci, Eyüpsultan'da Göktürk Merkez ve Kadıköy'de Caferağa takip ediyor.

En çok liralık konut aramalarında ise Kadıköy'ün Caferağa semti öne çıkıyor. Caferağa'da son bir yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı 29 TL'den 33 TL'ye çıkarak yüzde 13'lük artış kaydetti.

İkinci sırada Bahçelievler Merkez yer alıyor. Bahçelievler Merkez'de kiralık konut fiyatları son bir yılda 21 TL'den 24 TL'ye çıktı.

Üçüncü sırada yer alan Şişli'nin Mecidiyeköy semtinde kiralar son bir yılda yüzde 16 artarken, ortalama metrekare fiyatları 25 TL'den 29 TL'ye yükseldi.

Beyoğlu'nun Cihangir semtinde ise yüzde 21'lik artış dikkati çekti. Semtte fiyatlar 40 TL'den 48 TL'ye yükseldi.

Son bir yılda ortalama metrekare fiyatlarının 41 TL'den 65 TL'ye çıktığı Şişli'nin Teşvikiye semtini, 32 TL'den 34 TL'ye yükselen Şişli'nin merkezi takip ediyor.

Şişli'nin Fulya semtinde ise son bir yılda kiralık konutların ortalama metrekare fiyatları 29 TL'den 35 TL'ye çıktı.

Beşiktaş ilçesine bağlı Etiler'de ise fiyatlar son bir yılda 47 TL'den 68 TL'ye yükseldi.

Bahçelievler'in Siyavuşpaşa semtinde yüzde 20'lik artışla ortalama metrekare fiyatları 15 TL'den 19 TL'ye çıktı.

Listenin 10'uncu sırasında yer alan Kağıthane'nin Ortabayır semtinde son bir yılda kiralık konutların metrekare fiyatları 20 TL seviyesini koruyor.

Ankara'da satılıklarda Etimesgut, kiralıklarda Çankaya öne çıkıyor

Ankara'da en çok satılık konut bakılan semtlerin başında Etimesgut'un Bağlıca semti geliyor. Bağlıca'yı, Çankaya'nın Alacaatlı, Birlik, Yaşamkent, Beytepe, Emek, Mutlukent semtleri, Yenimahalle'de Turgut Özal, yine Çankaya'da Bahçelievler ve Yukarı Bahçelievler takip ediyor.

En çok aranılan kiralık konutlarda ise Çankaya'nın Emek semti öne çıkıyor. Emek'te son bir yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı 18 TL'den 20 TL'ye çıktı.

Emek'i, Çankaya'nın Bahçelievler semti izliyor. Bahçelievler'de fiyatlar son bir yılda 15 TL'den 18 TL'ye çıktı.

Üçüncü sırada yer alan Çankaya'nın Yukarı Bahçelievler semtinde ise kiralar son bir yılda yüzde 6 artarak ortalama metrekare fiyatları 17 TL'den 18 TL'ye yükseldi.

Çankaya'nın İşçi Blokları semtindeki artış yüzde 18. Semtte fiyatlar 15 TL'den 18 TL'ye yükseldi.

Son bir yılda ortalama metrekare fiyatlarının 11 TL'den 16 TL'ye çıktığı Çankaya'nın Birlik semtini, yüzde 9 artışla fiyatların 14 TL'ye yükseldiği Çankaya'nın Ayrancı semti takip ediyor.

Altındağ'ın Aydınlıkevler semtinde ise son bir yılda kiralık konutların ortalama metrekare fiyatları 9 TL seviyesini koruyor. Çankaya ilçesine bağlı Çamlıtepe'de ise fiyatlar son bir yılda 12 TL'den 11 TL'ye geriledi.

Çankaya'nın Alacaatlı semtinde yüzde 36'lık artışla ortalama metrekare fiyatları 16 TL'den 22 TL'ye çıktı.

Listenin 10'uncu sırasında yer alan Çankaya'nın merkezinde ise son bir yılda fiyatlar 18 TL'den 25 TL'ye yükseldi.

İzmir'de satılıklarda Çeşme, kiralıklarda Bornova öne çıkıyor

İzmir'de en çok satılık konut aranan semtlerin başında Çeşme'nin Alaçatı semti geliyor.

Alaçatı'yı, Menderes'te Çukuraltı, Karşıyaka'da Bostanlı, Dikili'de Çandarlı, Foça'da Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka'da Şemikler, Dikili'de Salihler, Seferihisar'da Orhanlı ve Bornova'da Erzene ve Kazımdirik semtleri takip ediyor.

En çok kiralık konut aramalarında ise Bornova'nın Kazımdirik semti öne çıkıyor. Kazımdirik'te son bir yıl içerisinde kiralık konutların ortalama metrekare fiyatı 20 TL'den 17 TL'ye indi. Kazımdirik'i, Çeşme'nin Alaçatı semti izliyor.

Üçüncü sırada yer alan Karşıyaka'nın Bostanlı semtinde ise kiralar son bir yılda yüzde 18 artarak ortalama metrekare fiyatları 21 TL'ye yükseldi.

Bornova'nın Erzene semtinde fiyatlar 16 TL'den 17 TL'ye çıktı.

Son bir yılda ortalama metrekare fiyatlarının 15 TL'den 18 TL'ye çıktığı Buca'nın Adatepe semtini, fiyatı 24 TL'den 30 TL'ye yükselen Konak'ın Alsancak semti takip ediyor.

Balçova'nın Fevzi Çakmak semtinde son bir yılda kiralık konutlar 17 TL ortalama metrekare fiyatı üzerinden alıcı buluyor.

Karşıyaka ilçesine bağlı Mavişehir'de ise fiyatlar son bir yılda 25 TL'den 26 TL'ye çıktı.

Balçova'nın Korutürk semtinde yüzde 43'lük artışla ortalama metrekare fiyatları 17 TL'den 25 TL'ye yükseldi.

Listenin 10'uncu sırasında yer alan Konak'ın Güzelyalı semtinde ise son bir yılda fiyatlar 15 TL'den 19 TL'ye çıktı.

"Sitede yaşamak isteyen Ankaralılar Alacaatlı ve Yaşamkent'i tercih ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, satılık konutta en çok tercih edilen semtlere ilişkin şunları kaydetti:

"Ankara'nın en çok tercih edilen semtlerini ele aldığımızda, ilk sırada Etimesgut ilçesine bağlı olan Bağlıca'yı görüyoruz. Bağlıca, son 5 yıldır yeni yapılaşmanın arttığı bir bölge. Semte giriş çıkış yollarının çok şeritli hale getirilmesi ve ulaşım alternatiflerinin çoğalması bölgeye olan ilgiyi artırdı. Çankaya'ya bağlı Alacaatlı ve Yaşamkent semtleri ise son yıllarda yeni konut projelerinin arttığı yerler. Site içerisinde yaşamak isteyen Ankaralılar genellikle bu iki semti tercih ediyor. Alacaatlı, Çayyolu'na çok yakın bir bölge. Fakat fiyatları Çayyolu'na kıyasla daha uygun olduğu için tercih ediliyor. Beytepe de yine Ankara'daki yeni konut alanlarından bir diğeri. Birlik ise daha eski konutların yer aldığı bir semt fakat tercih edilme nedeni, Ankara'nın iki büyük ilçesi olan Çankaya ve Mamak'ın ortak noktasında yer alması ve çok merkezi bir semt olması. Tüm bu semtlerde son bir yılda satılık konut fiyatlarının yüzde 30 ila 60 arasında artması da zaten talebin yüksekliğini gözler önüne seriyor."

Tandoğan, İstanbul'da en çok öne çıkan Beylikdüzü'ne bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nin, uygun fiyata satılık ev almak isteyenler için çok fazla potansiyel barındırdığını belirterek, "İstanbul'un en çok ilgi gören ikinci semti olan Suadiye, İstanbul'un hem denize yakınlığıyla hem de sakinliğin ve sosyal hayatın bir arada olmasıyla en çok beğenilen semtlerinden biri. Ulaşımın da kolay olduğu merkezi bir lokasyon olmasından dolayı her zaman tercih sebebi. Zekeriyaköy ise özellikle pandemi döneminde doğaya yakın olmak isteyen İstanbulluların ilgi alanı haline geldi." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Akçay'ın, Türkiye'nin en çok tercih edilen üçüncü semti konumunda olduğunu vurgulayan Tandoğan, "Akçay'ın fiyatları hala diğer yazlık bölgelerimize göre uygun. Doğa harikası olan Akçay, son dönemde Balıkesirliler dışında tüm Türkiye'de yazlık arayışı olanlar tarafından tercih ediliyor. Altınoluk ise bol oksijen oranıyla öne çıkan bir diğer yazlık bölgemiz. Yabancıların özellikle Altınoluk'a ilgisi çok yüksek. Küçükköy ise özellikle pandemi ile birlikte doğal yaşama ilgi arttığından dolayı daha çok tercih edilmeye başlandı. Sıralamada başlarda yer alan diğer semtler arasında Bodrum Güvercinlik, Yalıkavak ve Didim Akbük'ü görüyoruz. Bu da geçtiğimiz bir yılda yazlık evlere olan talebin ne denli arttığını bir kez daha gözler önüne seriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hürriyet Emlak, Türkiye'nin en çok ev aranan semtlerini listeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.


Advertisement