İç Mimar Tolga Gürsoy Türkiye'nin Dev Yapıları Belgeseliyle TRT'de - Son Dakika
Ekonomi

İç Mimar Tolga Gürsoy Türkiye'nin Dev Yapıları Belgeseliyle TRT'de

İç Mimar Tolga Gürsoy Türkiye\'nin Dev Yapıları Belgeseliyle TRT\'de

İç mimar Tolga Gürsoy, Türkiye'nin dev yapılarını teknoloji tasarımı ve mühendisliğiyle inceliyor. TRT ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Dev Yapıları belgeselinde, köprü, havalimanı, baraj, metro gibi projelerin perde arkasındaki emeği anlatılıyor. Gürsoy, yapıların mühendisliğini incelemek ve izleyicilere anlatmak için heyecan verici bir deneyim olduğunu söylüyor.

13.05.2023 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç mimar Tolga Gürsoy, hazırladığı belgeselde teknoloji, tasarım ve mühendisliğiyle hayranlık uyandıran Türkiye'nin dev yapılarını mercek altına alıyor. Gürsoy, "Ülkeye güç katan projeler" dediği köprü, havalimanı, baraj, metro gibi yapıları Türkiye'nin Dev Yapıları belgeseliyle TRT ekranlarında seyirciyle buluşturuyor.

Mesleğine 2019 yılında ortağı iç mimar Ahmet Yalçın ile birlikte kurduğu İç Mekan Tasarımı ve Mimarlık A.Ş. ile devam eden iç mimar Tolga Gürsoy, bir süredir "Türkiye'nin Dev Yapıları" adlı belgeselle televizyon izleyicisinin karşısına çıkıyor. Yapımcılığını Miray Yapım'ın, yönetmenliğini Emre Akgül ve Özkan Altun'un üstlendiği projenin sunuculuğunu yapan Tolga Gürsoy, bu projenin çekim sürecinin kariyeri açısından heyecan verici bir yolculuk olduğunu söylüyor.

Ülkeye güç katan projeler

Belgeselde teknoloji, tasarım ve mühendisliğiyle hayranlık uyandıran Türkiye'nin dev yapılarını mercek altına aldıklarını ifade eden Tolga Gürsoy, " 1915 Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Çamlıca Kulesi, Avrasya Tüneli, Yusufeli Barajı, Ankara Şehir Hastanesi, Gayrettepe Havalimanı Metrosu gibi ülkeye güç katan projeleri inceliyor, derinlemesine bir araştırmayla perde arkasında harcanan emeği ekrana taşıyoruz. Geleceğin teknolojisi olarak gösterilen bu projelerin nasıl inşa edildiğini, tamamlanmaları için hangi zorlukların aşıldığını ve ortaya konan vizyonun neleri değiştirdiğini Türkiye'nin önde gelen mühendisleriyle birlikte anlatıyoruz" dedi.

"Gizemli bir yolculuk bizimki"

Belgeselin çekimlerine geçen yıl başladıklarını söyleyen Gürsoy, yaşadığı deneyimin sevincini paylaşarak, "İnanılmaz keyif aldığım bir proje bu. İncelediğimiz tüm bu yapılar bende hayranlık uyandırıyor. Yorucu ama bir o kadar da heyecan verici ve de gizemli bir yolculuk bizimkisi. Bir iç mimar olarak yapıların mühendisliğini incelemek, fikir sahibi olmak ve ekran başındaki izleyenlere anlatmak müthiş bir deneyim. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan, zirve noktası diyebileceğim bu mühendislik harikaları, bizim kadar izleyicinin de dikkatini çekiyor. Belgeselimizin her bölümü büyük ilgiyle izleniyor, yeni bölümler merakla bekleniyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İç Mimar Tolga Gürsoy Türkiye'nin Dev Yapıları Belgeseliyle TRT'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı
    10:47 Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı

    Kocasinan Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 6 ton beyaz sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak çiftçilerin yanlarında olduklarını belirtti.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor
    10:37 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor

    Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından yürütülen 'Enerjimiz Yarınlara' projesi, 5. yılında ilköğretim öğrencilerine enerji hakkında bilgi veriyor. Proje kapsamında gönüllü ekipler tarafından enerji eğitimi verilirken, çocuklara Aksa'nın faaliyet alanları ve enerji hakkında kapsamlı bilgiler aktarılıyor. Eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği gibi konular işlenirken, öğrencilere eğitici ve eğlendirici matematik oyunları sunuluyor. Proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilköğretim okullarında devam edecek.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.

  • Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı
    10:24 Ciro endeksi, 2024 yılı Şubat ayında yıllık yüzde 85,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, 2024 yılı Şubat ayında Türkiye'de sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro endeksi yıllık yüzde 85,1 artış gösterdi. Ayrıntılara bakıldığında, sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 77,3, inşaat ciro endeksi yüzde 104,0, ticaret ciro endeksi yüzde 83,7 ve hizmet ciro endeksi yüzde 103,8 arttı. Ayrıca, toplam ciro Şubat ayında aylık yüzde 6,3 artış gösterdi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı
    10:21 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yüzde 61,87 Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2024 Mart ayında tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 artış gösterdi. Tarım-ÜFE'de en yüksek artış yağlı meyveler alt grubunda gerçekleşirken, koyun ve keçi ile işlenmemiş süt ve yapağılar alt gruplarında aylık artış en yüksek seviyede oldu.

  • Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi
    10:19 Denizli Çardak Havalimanı'ndan 2024 Mart ayında 40 bin 489 yolcuya hizmet verildi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Denizli Çardak Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Denizli Çardak Havalimanı'nda toplam 40 bin 489 yolcuya hizmet verilirken, iç hat yolcu trafiği 32 bin 445, dış hat yolcu trafiği ise 8 bin 44 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 480, yük trafiği ise 399 ton oldu. Ocak - Mart döneminde ise havalimanında toplam 115 bin 919 yolcu, bin 369 uçak ve bin 122 ton yük trafiği kaydedildi.


Advertisement