İçkili masada "Kadir Gecesi" paylaşımı yapan çalışanlar işten çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

İçkili masada "Kadir Gecesi" paylaşımı yapan çalışanlar işten çıkarıldı

Kadir Gecesi'nde Pegasus çalışanlarının alkol masasında yaptığı paylaşım büyük tepki çekmişti. Skandal paylaşımı yapanların tamamı Pegasus tarafından işten atıldı. İstanbul Başsavcılığı, o paylaşımı yapanlar hakkında soruşturma başlattı.

29.04.2022 15:38  Güncelleme: 16:01

Pegasus çalışanlarının 27 Nisan Kadir Gecesi'nde alkol masasında kadeh kaldırıp "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" paylaşımı yapması Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Olay kısa sürede gündeme otururken, vatandaşlar paylaşıma ateş püskürdü. Pegasus çalışanları tepkilerin ardından hesaplarını kapatsa da, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok kullanıcı havacılık devini söz konusu çalışanlarını işten çıkarmaya davet etti.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Tepkilerin ardından dün Pegasus konu hakkında bir açıklama yaptı. Paylaşımın kişisel olduğunu belirten şirket, gerekenin yapılacağını duyurdu.

"GEREKEN YAPILACAK"

Paylaşımın kesinlikle kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur. Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır." denildi.

PAYLAŞIMI YAPAN İŞTEN ÇIKARILDI

Herkes İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi'ne dil uzatan çalışanların akıbetini merak ederken, Pegasus'ta örgütlü olan Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu olayla ilgili son durumu paylaştı. Küçükosmanoğlu, paylaşımı yapan kişinin işten çıkarıldığını, diğer çalışanlarla ilgili şirketin etik kurulunun disiplin sürecinin devam ettiğini söyledi.

ANADOLU CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Pegasus çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce tahkikat yürütüldüğü öğrenildi.

Pegasus çalışanların tepki çeken paylaşımı:

Pegasus, Kadir Gecesi'ne dil uzatan paylaşımı yapan çalışanını kovdu
İçkili masada "Kadir Gecesi" paylaşımı yapan çalışanlar işten çıkarıldı

Son Dakika Ekonomi İçkili masada 'Kadir Gecesi' paylaşımı yapan çalışanlar işten çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Oteller Zinciri: Oruç tutmuyosunuz onu anladık bizi de hiç ilgilendirmez herkes kendine tutuyo ama neden insanların dini ile alay ediliyo bırak işten çıkarmayı memlekete bile sokmayacaksın bu tipleri. 195 12 Yanıtla
  • Bilinmeyenkisi: İnşallah doğrudur. Kimin ne yaptığı bizi ilgilendirmez fakat islama dil uzatildigi an müdahale edilmesi gerekiyor. Kovulmalarina hiç uzulmedim. 13 3 Yanıtla
  • Tuğrul Coşar: İnançsız olabilirseniz ama hiç bir dinin inancın kutsaliyla dalga geçemezsiniz sorun bu .yoksa sizin herhangi bir gecede günde alkol almanız eglenmeniz kimsenin umurunda değil 15 1 Yanıtla
  • Meltem Soydan: Musluman ulkem benim insanlari kiiskirtmaya calisan soytarilat 12 1 Yanıtla
  • Cemalettin Kurt: Tüm pegasus hiselerimi sattım 3 1 Yanıtla
  • Gokay Cay: Şu en önde sigara içen antipatik varya, onu tanıyan Pegasus da eğitmen bir arkadaşım var, kendisi hakkında kötü yorum yapmıştı. Hak etti bence, Ne mal olduğu yüzünden belli değil mi ? İçkini iç kardeşim bize ne de, milletin böyle gözüne sokmaya gerek var mı birde öyle mübarek bir gecede 2 0 Yanıtla

Advertisement