İki Kişilik Sendika Mücadelesi - Son Dakika
Ekonomi

İki Kişilik Sendika Mücadelesi

İki Kişilik Sendika Mücadelesi

Denizli'de, TEKSİF Sendikasından iki kişi, işçilere sendika haklarının olduğunu anlatmak için Denizli Ankara karayolu üzerinde saatlerce pankart açtı.

30.01.2012 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de, TEKSİF Sendikasından iki kişi, işçilere sendika haklarının olduğunu anlatmak için Denizli Ankara karayolu üzerinde saatlerce pankart açtı.

TEKSİF Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Recep Oktay ve TEKSİF Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, benzeri olmayan bir çalışma başlattı. Özellikle tekstil sektöründe adını bütün dünyaya duyuran ve sanayisinin büyük bölümünü tekstilin oluşturduğu Denizli'de, iki sendikacı günde binlerce tekstil işçisinin yolculuk ettiği Denizli Ankara karayolunda 5 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde pankart tutarak, işçilere sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu hatırlatmaya çalıştı. Soğuk havaya

aldırmayan Denizli Şube Başkanı Recep Oktay ve TEKSİF Sendikası Örgütlenme Uzmanı Ömer Seyfettin Atılgan, Denizli Ankara karayolu Akhan Mahallesi'nde yolun kenarında 5 metrelik pankartı tutarak, gün boyu yoldan geçen servislerdeki işçileri sendikalı olmaya davet etti.

Soğuk hava sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşamalarına rağmen mücadelelerini bırakmayan sendikacılar, bunun bir görev olduğunu ve bu görevi devam ettireceklerini söyledi. Yoldan geçenlerin meraklı gözlerle izlediği sendikacılar, zaman zaman yerlerini değiştirip yolun iki tarafında durarak her iki yönden gelenlerin de pankartı görmesi için çalıştı.

TEKSİF Denizli Şubesi Başkanı ve Türk-İş Denizli Temsilcisi Recep Oktay, dev pankartla Denizli'deki TEKSİF Sendikası'nın örgütlenmesinin bir başlangıcını yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu konuda kararlı olduğumuzu, önümüzdeki süreçler içinde işçilerin, sendikanın anayasal hak olduğunu, bunu işçilere aşılamak istiyoruz. İşçileri bilinçlendirmek istiyoruz. Bu konuda sendikal faaliyetlerimizin ilk basamağını başlattık. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde daha iyi şartlar ve koşullarda

işçilerimizin hak ve emeklerinin karşılığını alabilmesi için, sendikal örgütlenmenin önünü açmak istiyoruz. Denizli'deki duyarlılığımızı ve sağ duyumuzu, olmazsa olmaz sendikanın daha güçlü olduğunu göstermek istiyoruz."

Soğuk havada saatlerdir beklediklerini ifade eden Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bıkmadan, usanmadan, sıcak da olsa, soğuk da olsa, yaz da kış da olsa, işçilerimizin mutluluğu için, onların geleceğini daha iyi şartlarda evlerine sıcak çorba götürmeleri için yapılması gereken sendikal faaliyetler neyse sonuna kadar yapacağız. Sendikal örgütlenmenin olması için dik ve ayakta duracağız. Önümüzdeki süreç uzun olacaktır."

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'ne giden tüm işçilerin Denizli Ankara karayolundan geçtiğini ifade eden Recep Oktay, "Sendikanın ne demek olduğunu göstermek için burada pankart açtık" dedi.

İki sendikacının taşımakta zorlandığı pankartta 'Çalışanlar, ekonomik sosyal hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek için serbestçe sendikaya üye olurlar. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 51.Madde' yazısı dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İki Kişilik Sendika Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement