İlkadım-Çin Kardeşliği Samsun'a Yatırım Çekecek - Son Dakika
Ekonomi

İlkadım-Çin Kardeşliği Samsun'a Yatırım Çekecek

İlkadım-Çin Kardeşliği Samsun\'a Yatırım Çekecek

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde beraberindeki heyet ile birlikte Yinchhuan'da ikili görüşmelerde bulundu.

26.04.2012 12:38

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde beraberindeki heyet ile birlikte Yinchhuan'da ikili görüşmelerde bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ningxia Özerk Yönetimi Başkenti Yinchhuan ile İlkadım Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Urimçi ve Yınchuan Belediyeleri ile resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyet ile Çin'e giden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kentsel estetik, alt yapı ve çevre konularında bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. Kültürel ve özellikle ticari ilişkilerin karşılıklı desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Çin'e giden Başkan Necattin Demirtaş ile beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Kemal Gümrükçü, Sait Kaya, Emin Kazım Şen, Hakan Akyüz, Feride Günay Tosun ve Muradiye Ergin'e Yerel Yönetimler Derneği Çin Temsilcisi Ömer Lütfü Lostar eşlik etti.

Çin ve Türkiye arasında ticari ve kültürel ilişkiler konusunda Çin'in Türkiye eski diplomatlarından Mrs Han ve Çin Danışmanı Wang Xao Shin tarafından Türk heyetine bilgiler sunuldu. İlkadım ve Yınchuan kardeş iki belediye arasında karşılıklı ticari ve kültürel ilişkilerin sürdürülmesi konusunda anlaşma sağlandı. Yinchhuan Ticaret Odası'yla yapılan görüşmelerle Çin-Türkiye arasında yapılabilecek ticari faaliyetler üzerinde konuşuldu. Kentsel estetik, alt yapı ve çevre konularında biz dizi görüşmelerin yapıldığı gezide iki kardeş kent İlkadım ve Yinchhuan arasında ortak sürdürülecek bir dizi prensip kararlar alındı.

Yapılan görüşmelerin ardından İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve beraberindeki heyet Çin Seddi, Tianenmen Meydanı, Çin İmparatorluk Sarayı, Yasak Şehir ve Urumçi'yi gezdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İlkadım-Çin Kardeşliği Samsun'a Yatırım Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement