İnegöl Mobilyası Hedef Büyüttü - Son Dakika
Ekonomi

İnegöl Mobilyası Hedef Büyüttü

İnegöl Mobilyası Hedef Büyüttü

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, İnegöl mobilyasını 2023 hedeflerine taşıdıklarını söyledi.

09.12.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), İnegöl mobilyasını 2023 hedeflerine taşıdıklarını söyledi.

İMOS Başkanı Mustafa Akyol, 7 Aralık 2010'da kurulan derneğin faaliyetlei hakkında bilgiler verdi. 3 yıldır sektörün ticaret hacminin artması için önemli projeler yürüttüklerinin altını çizen Akyol, "İnegöl mobilya sektörü olarak rekabet gücümüzü arttırmak için geliştirdiğimiz Ekonomi Bakanlığı'nın da desteklediği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi ile eğitim, tanıtım ve pazarlama alanlarında çalışmalarımız devam ediyor. Tüketici nezdinde bilinirliği giderek artan İnegöl mobilyasının kalitesini bir standarda oturtmak ve satış sonrası yaşanan sıkıntıları asgariye indirmek için Türk Patent Enstitüsü ile çalışma başlattık. İMOS, Dubai Index, Mobitex Riyad, Euro Expo Mebel Moskova gibi yurt içi ve yurt dışındaki önemli fuarlarda sektörümüzü temsil etti. Bunun haricinde alım heyeti organizasyonlarımız da devam ediyor" dedi.

Başkan Akyol, İMOS'un Avrupa Küme Analizleri Sekretaryası (European Secretariat for Cluster Analysis) tarafından 'Bronz Kalite Etiketi' ile ödüllendirildiğini hatırlatarak, "Bursa'da AB onaylı tek kalite etiketi İMOS'un. Hedefimiz 'Altın Etiket'i Bursa'ya kazandırmak" diye konuştu.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Mustafa Akyol, geçen yılı 250 milyon dolar ihracatla kapatan İnegöl mobilyasının 2023 hedefini 1 milyar dolar olarak belirlediklerini kaydederek, "2012 yılı İnegöl'ün toplam ihracatı 777 milyon dolar seviyesinde. Yine aynı dönemde İnegöl'den yapılan ithalat ise 275 milyon dolar civarında. Yani İnegöl'ümüz dış ticarette 500 milyon doların üzerinde fazla veren önemli bir üretim ve ihracat merkezi. Öncelikli ekonomik hedefi dış ticaret açığını kapatmak olan ülkemiz için İnegöl'ün oynadığı rol çok önemli" dedi.

Mevcut tablo içinde 250 milyon dolar ihracata mukabil 83 milyon dolar ithalat yapan İnegöl mobilya sektörünün ürettiği katma değere dikkat çeken İMOS Başkanı Akyol, "İnegöl dış ticaret fazlası veren ender bölgelerden biri. Sektörümüz de yerli üretim özelliği, istihdama katkısı ve ihracat potansiyeli açısından bu noktada stratejik bir yere sahip. Yürüttüğümüz çalışmalarla ülke ekonomisine yaptığımız katkıyı daha da büyüterek, Cumhuriyetimizin 100. yılında 1 milyar dolar mobilya ihracatı gerçekleştirmeyi hedefledik" açıklamasını yaptı.

Türkiye mobilya ihracatındaki payı yüzde 14 olan İnegöl'de 400'ün üzerinde ihracatçı firma olduğunu belirten Akyol, İnegöl'den yapılan mobilya ihracatının yüzde 60'ının İMOS üyeleri tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Akyol, "İMOS üyeleri, İnegöl mobilyasını ve Bursa'yı 2023 hedeflerine taşıyacak" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöl Mobilyası Hedef Büyüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement