İthalatta Uygulanan Damping Oranları Belli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

İthalatta Uygulanan Damping Oranları Belli Oldu

İthalatta Uygulanan Damping Oranları Belli Oldu

Çin, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Tayland menşeli bazı ürünler için uygulanan damping oranları belirlendi.

25.07.2014 12:16  Güncelleme: 13:21

Çin, Endonezya, Malezya, Hindistan ve Tayland menşeli bazı ürünler için uygulanan damping oranları belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin, Endonezya, Malezya ve Tayland menşeli motosiklet iç ve dış lastiklerinin ithalinde halen uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açılması istemiyle başvuruda bulunuldu. Çin ve Tayland menşeli motosiklet iç ve dış lastiklerine yönelik açılan damping soruşturması neticesinde, yüzde 37-100 oranlarında, Endonezya ve Malezya menşeli başvuru konusu ürüne yönelik açılan damping soruşturması neticesinde ise, yüzde 0-29 oranlarda dampinge karşı önlem yürürlüğe konuldu. Çin ve Tayland'a yönelik uygulanan dampinge karşı önlemlerin devamına karar verildi.

Çin, Hindistan, Tayland, Endonezya ve Malezya menşeli bisiklet iç ve dış lastiklerinin ithalinde halen uygulanmakta olan dampinge karşı önlemlerin sona ermesinin damping ve zararın devamına veya yeniden tekrarına yol açacağı gerekçesiyle nihai gözden geçirme soruşturması açılması istemiyle başvuruda bulunuldu. Çin, Tayland ve Hindistan menşeli bisiklet iç ve dış lastiklerine yüzde 20-100 oranlarında, Endonezya ve Malezya menşeli başvuru konusu ürüne yönelik açılan damping soruşturması neticesinde ise, yüzde 5,6-33 oranlarında dampinge karşı önlem yürürlüğe konuldu. Çin, Hindistan ve Tayland'a yönelik uygulanan dampinge karşı önlemlerin devamına karar verildi.

Çin menşeli yalnız net 13 kilogram ya da adet ve altındaki kaynak makinelerininTürkiye'ye dampingli fiyatlarla ihraç edildiği ve bu durumun zarara neden olduğu iddiasıyla anılan ülke menşeli söz konusu madde ithalatına karşı önlem alınması talep edildi. İnceleme sonucunda başvurunun yeterli bilgi, belge ve delilleri içerdiği anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunca, Çin menşeli söz konusu ürün için, yönetmeliğin ilgili maddesi çerçevesinde damping soruşturması açılmasına karar verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Uygulanan Damping Oranları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement