Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO'su - Son Dakika
Ekonomi

Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO'su

Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO\'su

Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO'su olarak göreve başladı.

05.05.2012 10:11

15 yıllık profesyonel perakende deneyimiyle sektörün çeşitli kademelerinde görev yapan Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO'su olarak göreve başladı.

Jaklin Güner gibi perakende sektörüne yön veren, sektörde bir çok yeniliği hayata geçiren vizyoner bir yöneticinin bünyemize katılmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

Türkiye ayakkabı sektörünün lideri Ziylan Grup gelecek vizyonu doğrultusunda yapılanmasını sürdürüyor. Bu çerçevede, Ziylan Grup'un CEO'luk görevine perakende sektörünün önde gelen yöneticilerinden Jaklin Güner atandı. Ziylan Grup CEO'su olarak 1 Mayıs 2012 tarihinde göreve başlayacak olan Jaklin Güner, en son YKM Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, Jaklin Güner'in CEO'luğa atanması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Jaklin Güner gibi perakende sektörüne yön veren, sektörde bir çok yeniliği hayata geçiren vizyoner bir yöneticinin bünyemize katılmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İnancımız odur ki, Sayın Güner, önümüzdeki dönemde Ziylan Grup'un uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak, global marka yaratma hedefine hizmet edecek önemli projelere imza atmasında büyük bir rol üstlenecektir."

Ziylan Grup CEO'su Jaklin Güner ise Ziylan Grup'un uluslararası markalar yaratma stratejisi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaların ve Ziylan Grup Ailesi'nin içinde yer almanın heyecan verici olduğunu belirterek, 'Önümüzdeki dönem grubun büyüme ve çalışma modelini uluslararası vizyonla entegre etmeye ağırlık vereceğiz' diye konuştu.

Jaklin Güner Kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Jaklin Güner, iş hayatına Arçelik'te başladı. Ardından ITCF – Set Group'ta iş süreçlerinin verimliliğini arttıran IT alt yapı projelerini hayata geçiren Güner, 1997 yılında YKM bünyesine katıldı.

YKM'nin yeniden yapılanma projesini yürüten Güner, şirketin kurumsallaşma sürecinde önemli bir rol üstlendi. YKM, Güner'in yönetiminde satış alanlarını ve karlılığını artırarak, sürdürülebilir bir büyüme performansı yakaladı ve buna bağlı olarak da şirketin sektördeki değerinin yükselmesine katkıda bulundu. Güner, son olarak da YKM'deki hisse satışı/ortaklık projesini yönetti.

Genel Müdürlüğü döneminde YKM'de pek çok yeniliği hayata geçiren Güner, 1.000.000 adet YKM müşterisine daha iyi hizmet verebilmek için Garanti Bankası ortaklığıyla, çipli ve puan toplama sistemli ilk kredi kartı olan Bonus Card'ın yaratılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulundu. Ülkemizde ilk SAP Retail uygulamasının başlatılması, perakendede kapsamlı mağaza yazılımı gibi uygulamalarla da Türkiye'de perakendeciliğin gelişimine katkıda bulundu.

Perakende sektörünün önde gelen derneklerine üye olan Jaklin Güner, Birleşik Markalar Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, AMPD'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Perakende Meclisi üyesidir. Kariyeri başarılarla dolu olan Jaklin Güner bu başarılarını sektörün önde gelen ödülleri ile de taçlandırdı. Güner'in genel müdürlüğü döneminde YKM bir çok ödüle layık görülürken, kendisi de 2008 Perakende Güneşi Ödülleri'nde "En Başarılı Profesyonel Yönetici Ödülü"nü aldı.

Güner önceki yıllarda da Capital Dergisi tarafından 'Türkiye'nin En Güçlü 30 İş Kadını' arasında gösterilmişti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Jaklin Güner, Ziylan Grup CEO'su - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement