Kadın girişimcilerin bilgi birikimini ve vizyonunu geliştirmek amacıyla tasarlanan ücretsiz eğitim programının Diyarbakır etabı, Boğaziçi Üniversitesi, Garanti Bankası, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ve TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun desteğiyle, 25 Nisan-5 Haziran 2014 tarihleri arasında, DTB Seminer Salonu'nda gerçekleşiyor.
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından; müşteri ilişkileri, hukuk, finans ve insan kaynakları gibi alanlarda eğitimlerin verileceği programın kayıt ve mülakatları Diyarbakır Ticaret Borsasın'da başladı.
Diyarbakır Ticaret Borsası konferans salonunda başlayan kayıt ve mülakatlara Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin, Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu,TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk, DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl ile Diyarbakırlı iş kadınları katıldı.
Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin, eğitimi başarıyla bitiren kadın girişimcilere BÜYEM tarafından sertifika verileceğini belirterek, "22-24 Nisan 2014 tarihinde saat :09:00-17:00 arasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasında kayıt ve mülakatları sürecek olan ve haftada 3 gün 4'er saat sürecek program kapsamında; kadın girişimcileri kurumsallaşma, inovasyon, sürdürülebilir şirket yönetimi konularında bilgilendirilecek. Eğitimlerle, kadın girişimcilerin işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu donanımı oluşturmak ve vizyonlarını genişletmek amaçlanıyor''dedi.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, "Söz konusu eğitim programı ile ekonominin itici gücü olan iş sahibi kadınların girişimci ruhunu ortaya çıkartarak, işlerini büyütmeleri ve uluslararası pazarlarda rekabet edebilir düzeye gelmeleri hedefleniyor. Kadınlarımızın iş hayatına katılımını hızlandırmayı ve varlığını daha da güçlendirmeyi hedefleyen bu tür projeleri her zaman destek oluyoruz" dedi.
TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk ise katılım sayısının sınırlı olduğu projenin bir fırsat olduğunu belirterek, "İş hayatındaki kadınlar ve aile şirketlerinde olan kadınlara yönelik projenin kadınlarımız için bir fırsattır. Bu nedenle herkesin bu fırsatı değerlendirmesini istiyorum" dedi.
DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl projenin Diyarbakır'daki yaşayan girişimci iş kadınları için önemli ve sevindirici olduğunu belirterek, "Bölgemizde İş kadınlarının iş hayatında karşılaştıkları zorluklara karşı refleks geliştirmesi çok önemlidir. İş hayatında sermayeyi bulmak önemlidir ama sermayeyi yönetmek çok daha önemlidir. Bu nedenle bu tür projelerin desteklenmesi ve katılımın her geçen gün daha da artması gerekmektedir. DOGÜNKAD olarak KAGİK, Boğaziçi Üniversitesi ve Garanti Bankasına projelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Son Dakika › Ekonomi › Kadınlara Girişimcilik Eğitimi Başlıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?