Batman İŞKUR'da çalışan ve Türkiye geneli sayısı 4000'i bulan İş ve Meslek Danışmanları, kadroya geçirilirken mağdur edildiğini söyleyerek yetkililerden destek istedi.
2 Ağustos 2013 tarih ve 28726 sayılı Resmî Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6495 Sayılı Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 9 uncu maddesi kapsamında sözleşmeli pozisyonda görev yapan personellerin kadrolu unvana atanması ile ilgili yapılan çalışma kapsamında mağdur edildiklerini belirten İş ve Meslek Danışmanları, 2 bin 630 TL'den 1784 TL'ye düşürülecek maaş mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Batman İŞKUR'da çalışan İş ve Meslek Danışmanları, sözleşmeli olarak çalışırken 2 bin 630 TL maaş aldıklarını, kadroya geçmeleri durumunda maaşlarının 1784 TL olacağını iddia ederek her danışmanın aylık maaşında 800 TL gibi büyük bir kayıp yaşanacağını ifade ettiler. Bu maaşa güvenip ev alan, kredi çeken, il değiştiren, başka kurumlardan İŞKUR'a geçen, İŞKUR da kalmayı tercih 4000 iş ve meslek danışmanının mağdur edildiği ifade ediliyor.
Mağduriyetleriyle ilgili haklarını isteyen Batman İŞKUR'da çalışan 20 İş ve Meslek Danışmanı, "Sayın Vekilim" başlığıyla milletvekillerine mail attı.
Milletvekillerine atılan mailde şu ifadeler yer aldı, "Kadroya geçen iş ve meslek danışmanlarının maaşları 2630 TL'den 1784 TL'ye inecek, ayrıca uzmanlık sertifikasına sahip olan iş ve meslek danışmanları Genel İdare Hizmetleri (GİH) 9. Seviye memur kadrosuna geçirilecek. Bizler Başbakanımız, Maliye Bakanımız, Çalışma Bakanımız ve genel müdürümüzün de katıldığı törenle 2012 yılında göreve başladık ve 2013 yılının ilk 6 ayında 450.000 kişiyi işe yerleştirdik. Bugüne kadar yaptığımız gerek kurum içi gerekse kurum dışındaki saha çalışmalarımız (işyeri ziyaretleri, okul ziyaretleri, denetimli serbestlik eğitimleri vb.) istihdama olan katkılarımız ve mesleki yeterlilik kurumumun 5 aşamalı sınavla verdiği iş ve meslek danışmanlığı 6. Seviye işe yerleştirme uzmanı sertifikası göz önünde bulundurularak, maaş ve özlük haklarımızın yeniden düzenlenip bizlerin mağdur edilmemesi hususunda desteklerinizi beklemekteyiz."
Son Dakika › Ekonomi › Kadroya Karşılık 800 Lira Maaş İndirimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.