Kapıkule'den Geçemedi - Son Dakika
Ekonomi

Kapıkule'den Geçemedi

Kapıkule\'den Geçemedi

Fransa'dan memleketi Samsun'a gitmek üzere aracıyla yola çıkan Nihat Yıldız, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yurda giriş işlemleri için başvurdu.

27.05.2016 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'dan memleketi Samsun'a gitmek üzere aracıyla yola çıkan Nihat Yıldız, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yurda giriş işlemleri için başvurdu.

Yıldız'a, Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği'ndeki ilgili maddeler uyarınca aracının yurda sokulamayacağı bildirildi. Yabancı plakalı aracını gümrüğe ait otoparkta bırakarak, otobüsle İstanbul'a giden Yıldız, Atatürk Havalimanı'ndan uçakla memleketi Samsun'a uçtu.

HABERİM YOKTU

Havaalanında görevli gazetecilere yaşadığı olayı anlatan Yıldız, eylül ayında annesinin vefatından dolayı Türkiye'ye gittiğini ve 206 gün kaldığını söyledi.

Aracını Türkiye'ye sokabilmesi için son 365 gün içinde Fransa'da en az 185 gün ikamet etmesi gerektiğini daha sonra öğrendiğini ifade eden Yıldız, "Bu kanundan haberim yoktu. Arkadaşlarımızın ve çoğu insanın da haberinin olduğunu sanmıyorum" dedi.

GÜNDE 10 LİRA

Nihat Yıldız, Kapıkule'deki gümrük yetkililerinin kendisine bir ay içinde bin 400 kişinin mağdur olduğunu, 400 aracın ise buradaki otoparkta bekletildiğini kendisine aktardığını söyledi. Gümrükte kalan araçlar için günlük 10 lira park parası alındığını ifade eden Yıldız, Avrupalı Türklerin bu konu hakkında konsolosluklardan bilgi almaları tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Kapıkule'den Geçemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement