Kiel'den İlk İşbirliği Teklifi - Son Dakika
Ekonomi

Kiel'den İlk İşbirliği Teklifi

Kiel\'den İlk İşbirliği Teklifi

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya'nın Kiel eyaletinde petrokimya enstitüsünde ayarlanabilir aletler üretimi alanında faaliyet gösteren Timm Elektronik Şirketi'nin sahibi Thomas Overbeck, Samsun'da ortak iş yapacak...

11.06.2013 15:36

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Almanya'nın Kiel eyaletinde petrokimya enstitüsünde ayarlanabilir aletler üretimi alanında faaliyet gösteren Timm Elektronik Şirketi'nin sahibi Thomas Overbeck, Samsun'da ortak iş yapacak distribütör firma aradıklarını söyledi.

Avrupa İşletmeler Ağı İş Geliştirme Transferi Kurumu Proje Müdürü Jenny Dümon ve Almanya'nın Kiel eyaletinde petrokimya enstitüsünde ayarlanabilir aletler üretimi yapan Timm Elektronik Şirketi'nin sahibi ve Genel Müdürü Thomas Overbeck, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin ile görüştü. Samsun TSO Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş'ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Timm Elektronik Şirketi'nin sahibi Thomas Overbeck, Samsun'da ortak iş yapacak distribütör firma aradıklarını söyledi.

Timm Elektronik Şirketi'nin sahibi ve Genel Müdürü Thomas Overbeck, "Samsun'da bulunmaktan çok mutluyum. Şirket olarak uluslararası firmalarla iletişim kurmak için burada olmamız bizim açısından bir fırsat olmuştur. Firma olarak ürünlerimizi dünyanın her tarafına gönderebiliyoruz. Direkt olarak Türkiye'ye ihracatımız yok. Aracı firmalarla Türkiye'ye ürün gönderiyoruz. Ürünlerimizi Türkiye'de satabilecek ortak iş yapacak distribütör firma arıyoruz. Karadeniz'in önemini ve özelliklerini ve distribütör noktası olduğunu biliyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında firmamızın, işbirliği talebimizde sisteme girilmiş vaziyette. Firma olarak yaptığımız ürünler, petrolü, doğalgazı bir yerden bir yere boşaltırken basınçtaki elektrositatiki ayarlayarak patlamayı önleyen bir alet. Ürettiğimiz bu alet gemilerde olsun, tankerlerde, kamyonlarda yada TIR'da olsun akaryakıtın aktarıldığı her yerde kullanabiliyor. Küçük bir firma olmamıza rağmen Avrupa'da bu ürünün yüzde 50 oranla pazar lideriyiz. Kısacası, yakıtların patlamasını önleyen çok pasifik bir ürün. Bu tür ürünlerin kullanımı Türkiye'de de beş yıl içinde zorunlu hale gelecek. Samsun'dan da bir firmayla ortaklık kurarak distribütörlük noktasında işbirliği yapmak istiyoruz.

Bunun yanında başka ürünlerimiz de var" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin, yaklaşık bir yıl önce kardeş şehir protokolü imza töreni için Kiel'i ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını söylediler. Samsun'u içinde önemli potansiyelleri barındıran Karadeniz Bölgesi'nin en önemli ketti olarak tanıtan Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, "Samsun'la Kiel'in kardeş şehir anlaşma töreni için kentinize ziyarete geldik. Kiel yurt dışında en çok beğendiğimiz şehirlerden bir tanesi oldu. Yurt dışına yaptığımız en güzel ziyaretlerden birini gerçekleştirdiğimiz Kiel'den güzel izlenimlerle ayrıldık. Kurduğumuz güzel ilişkilerin meyvesini almak istiyoruz. Bu ziyarette buna en güzel bir örnek" diye konuştu.

Samsun TSO Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ise, Alman iş adamının talebini değerlendireceklerini ifade ederek, "Gerekli araştırmayı yaptıktan sonra bu konuda size elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İyi bir çalışma yapılırsa bu ortaklığında gerçekleşeceğine inanıyorum. Ayrıca, ortak konsorsiyum için Samsun'u seçtiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kardeş şehir ilişkisinin kentler arasındaki iş çevrelerinin, sivil toplum kuruluşlarının, kent yöneticilerinin karşılıklı bilgi alışverişinden de öteye bizzat giderek paylaşarak, tartışarak, hatta alt işbirliği protokolleri kurarak sürdürülmesi gereken aktif bir diyalog ortamı olarak algılıyoruz. Bu ziyarette ortak diyalog kurmanın en güzel örneği. Önümüzdeki süreçte de işbirliklerimizin artarak devam edeceğine ve bu işbirliklerinden de güzel sonuçlar çıkacağına inancım sonsuz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akyüz ve Şahin, ziyaret anısına Alman heyetine hediye verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kiel'den İlk İşbirliği Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement