Koçluk Kurum Performansını Yüzde 21 Arttırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Koçluk Kurum Performansını Yüzde 21 Arttırıyor

Profesyonel koçluk sanatını ve uygulamalarını ilerletmek amacıyla kurulan Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından bu sene üçüncüsü organize edilen Koçluk Konferansı 2014, 9 Nisan 2014 Çarşamba günü İstanbul, Park Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

10.04.2014 12:08

Profesyonel koçluk sanatını ve uygulamalarını ilerletmek amacıyla kurulan Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) tarafından bu sene üçüncüsü organize edilen Koçluk Konferansı 2014, 9 Nisan 2014 Çarşamba günü İstanbul, Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirildi.

Teması "İş Yaşamında Koçluk" olarak belirlenen konferansta koçluğun iş dünyası üzerindeki etkileri hepsi alanında duayen olmuş isimler tarafından katılımcılarla paylaşıldı. Program sunumu, eğitmen ve yazar Hakan Urgancı tarafından yapılan konferansın açılış konuşmasında; Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) Başkanı Nur Velidedeoğlu Kavuncu katılımcılara seslendi.

Yaptığı açılış konuşmasında 1995 yılında ABD'de kurulan ICF - International Coach Federation, Uluslararası Koçluk Federasyonu'nun bugün 24 bin üyeli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Kavuncu; "Sizlerinde bildiği gibi ulusal meslek standardı çalışması yakın bir zamanda sonuçlandı ve ülkemizde 'Koçluk' resmen meslek olarak kabul edildi. Çalışmanın ikinci bölümü olan mesleki yeterliliklerin belirlenmesi yönündeki çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Kavuncu'nun ardından sahneyi, 80'i aşkın takım üyesi ile dünya çapındaki CEO'lara ve en zengin 100 listesindeki şirketlere; liderlik, insan yönetimi, kişisel ve takım etkinliğini geliştirme eğitimleri veren Asterys'in CEO'su Giovanna D'Alessio aldı. "Performans Gelişimi için Koçluk Kültürünün Oluşturulması ve Sonuçları" konulu bir sunum yapan D'Alessio, "Koçluk kültürü tüm kurum yapısını etkiler ve her kademedeki çalışanlara enerji verir. Çalışanların sorumluluk ve aidiyet duygularını geliştirir. Bersin & Associates tarafından yapılan bir araştırmaya göre yöneticilerini koçluk yapmaya etkin olarak hazırlayan kurumlar yüzde 130 oranında daha güçlü iş performansı ve işe bağlılık, verimlilik ve müşteri hizmetleri alanında ise yüzde 39 oranında daha ileri personel performansı elde etmektedir. Ayrıca koçluk yapma adına "çok sık" girişimlerde bulunan kurumlar, iş performanslarını yüzde 21 oranında artırıyor" dedi.

Sonrasında gündemini Türkiye'ye çeviren Koçluk Konferansı 2014'te, General Electric Türkiye Stratejik Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çeşmeli'nin anlatımıyla "GE Liderlik Özellikleri - Türk Stili" konulu sunum ile Türkiye'deki liderlik özelliklerini masaya yatırdı. Çeşmeli, liderliğe yolculuk ve kendini keşfetme kavramına vurgu yaparak, doğu kültürleri ile batı kültürlerinin kaynaşmasının bizi hayal edemeyeceğimiz güzel yerlere götürebileceğini aktardı.

Verilen kısa aranın ardından ise katılımcılara Kanada'nın önde gelen koçlarından ve takım koçluğunda dünya liderlerinden biri olan Adria Towhill seslendi. Towhill "Liderler için Anda ve Akışta Kalmak" konulu bir sunumda liderlerle çalışırken dikkat edilmesi gereken noktalara açıklık getirdi. Towhill, "Koçluğun belli bir tarifi ya da reçetesi yoktur. Koçluk bir sanattır. Liderlerle çalışırken beden dili, ses tonu gibi pek çok noktaya dikkat etmek gerekir çünkü Küçük Prens kitabında da söylendiği gibi 'önemli olan pek çok şey gözle görülemiyor'" dedi.

Towhill'den sonra sahneye çıkan IPSOS Türkiye CEO'su Vural Çakır ise ICF Türkiye için yaptıkları yeni bir araştırma üzerinden "İşe Etki - İnsana Etki?" kavramlarına dikkat çekti. Türkiye'de çalışanlarına "İç ve Dış Koçluk" hizmeti sunan kurumların karar alıcılarının katıldığı ve 'derinlemesine görüşme tekniği' ile yapılan araştırmanın sonuçlarına göre ülkemizde koçluk kavramına uzun soluklu bir süreç olarak bakıldığını anlatan Vural Çakır, "Aralarında finans, sağlık, enerji, otelcilik ve iletişim gibi farklı sektörlerden şirketlerin yer aldığı araştırmaya göre koçluk kavramı kişilere hayatlarının her alanında onlara destek olan, gelişimlerine katkıda bulunacak bir arkadaşı çağrıştırıyor. Karar alıcılar ve koçluk programına katılan çalışanlar, bu hizmetin kurum bağlılığını arttırdığı konusunda hemfikir oluyor" dedi.

Konferansın öğleden sonraki bölümü de önemli konuşmacıları ağırlamaya devam etti. 3M Works'den Erdem Genç'in Body Percussion adlı sunumu ile başlayan programın ikinci yarısı Dale Carnegie Türkiye Genel Müdürü Dr. Çağlayan Bodur'un "Kuşbakışı ile Türkiye'de İş Koçluğu" başlıklı sunumu ile devam etti.

Sonrasında "2013 ICF Prism Award'ı Işıkkent Okuları Nasıl Kazandı ve Okulda Koçluk Kültürü" sunumuyla Işıkkent Eğitim Kampusu Genel Müdürü F. Okan Sezer ve eğitimci, lider koçu Vedat Erol ve "Kurumsal Yaşamda Koçluk Kültürünün Yaygınlaştırılması" konulu sunumu ile 3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban izleyicilerle buluştu.

Konferansın ikinci bölümünde ayrıca ICF Türkiye Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu moderatörlüğünde "Yenilikçilik Kültürünü Oluşturmada Koçluk" konulu bir panel de düzenlendi. Panelde; Koçluk Platformu Derneği (KPD) Başkanı Çağlar Çabuk, Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi (EMCC) Türkiye Başkan Yardımcısı Tim Bright, Yapı ve Kredi Bankası Kariyer ve İnsan Gücü Yönetimi Grup Direktörü Ayşe Özpirinçci panelist olarak yer aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Koçluk Kurum Performansını Yüzde 21 Arttırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement