Londra'da "Kadınlarla Büyümek" Paneli - Son Dakika
Ekonomi

Londra'da "Kadınlarla Büyümek" Paneli

Londra\'da "Kadınlarla Büyümek" Paneli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk İngiliz İş Konseyi tarafından, Londra'da düzenlenen "Türkiye ile büyüyün" konferansı çerçevesinde "Kadınlarla Büyümek" başlıklı panel gerçekleştirildi.

27.11.2013 11:48

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türk-İngiliz İş Konseyi tarafından, Londra'da düzenlenen  "Türkiye ile büyüyün" konferansı çerçevesinde "Kadınlarla Büyümek" başlıklı panel gerçekleştirildi.

DEİK açıklamasına göre; katılımcıları arasında İngiltere Emeklilik Koruma Fonu Başkanı ve İngiltere Atom Enerjisi Kurumu Emeritus Başkanı Lady Barbara Judge, Accenture Global Teknoloji Bölümü Operasyon Başkanı Başkanı Fiona O'Hara ve Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik Bölgesi (AMAP) CEO'su Serpil Timuray'ın da bulunduğu panelde, şirketlerin küresel rekabette fark yaratabilmeleri için üst yönetimlerinde kadınların temsil ve etkinliğini artırmalarının önemi ele alındı.

Lady Barbara Judge, panelde kadınların, kar ve zarar sorumluluğunu da içeren, gerçek finansal sorumlulukların üstlenildiği meslekten bir işi başarma fırsatına sahip olabilecekleri yönündeki düşüncelerini dile getirdi.

Fiona O'Hara da, "Accenture'ın deneyimi, işyerinde çeşitliliğin Yüksek Performansa ulaşmada kilit öneme sahip olduğunu göstermiştir. Bu nedenle bir şirkette cinsiyet dengesini doğru şekilde sağlamak, insan kaynakları açısından bir zorluk olmakla birlikte büyük önem taşıyan bir ticari fırsattır" ifadelerini kullandı.

Serpil Timuray ise, mobil teknolojiyle bağlantılı hale gelen dünyada küresel ekonominin en büyük potansiyelini kadınların teşkil ettiğini vurgulayarak, gelecek 10 yılda 1 milyar kadının global ekonomiye katkı sağlayacağının öngörüldüğünü belirtti.

Timuray, kadının ekonomiye katılımının bir akıllı ekonomi modeli olarak benimsenmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kadın-erkek istihdamında cinsiyet eşitliğini tesis edebilen ülke ekonomileri yüzde 25'e varan ölçüde GSYH'lerini artırabiliyor. Biz de Vodafone olarak, kurumsal çeşitlilik ve dahiliyet programlarımızla kadının gücünü artırmak üzere faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 'Teknoloji hayatın hizmetinde' felsefemizle, okuryazarlığa, anne sağlığına, kadına karşı şiddeti önlemeye, girişimciliğe ve kırsal alanlardaki kadınların mobil teknoloji kullanımı sayesinde ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonuna yönelik projeler gerçekleştiriyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Londra'da 'Kadınlarla Büyümek' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement