Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları” ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

15.07.2016 11:16

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları" ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Türkiye ekonomisinin istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Ağbal, "Son 3 yılda Türkiye ekonomisi yıllık ortalama yüzde 4 civarında büyürken, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerde ortalama büyüme oranı bu dönemde yüzde 1.9 olmuştur. Yani Türkiye ekonomisi aynı gruptaki diğer ülkelere göre yaklaşık ortalama büyüme oranını 2 kat seviyesinde gerçekleştirdi. Zaman zaman büyüme oranlarına ilişkin tartışmalar yapılmakla beraber Türkiye ekonomisinde başta büyüme olmak üzere bütün tartışmaların global gelişmeler perspektifinde değerlendirilmesi halinde görülecektir ki açıkça Türkiye ekonomisi makro parametreleri bakımından karşılaştırma olarak bakıldığında olumlu, istikrarlı, sürdürülebilir makro ekonomik parametre çerçevesini korumayı başarabilmiştir. Ekonomimiz 2016 yılının ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 4.8 büyüyerek son dönemde yakaladığı güçlü momentumu devam ettirdi. Böylece ülkemiz OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomi, Avrupa Birliğinde ise en hızlı büyüyen 2'nci ülke olmuştur" diye konuştu.

Dün açıklanan Sanayi Üretim Endeksindeki yüzde 7'lik yıllık artışın 2'nci çeyrekteki büyüme performansı için güçlü bir gösterge olduğunu ifade eden Ağbal, "Sanayi Üretim Endeksinin bir alt bileşeni olan imalat sanayi sektöründeki yüzde 8.1 ve sermaye malı üretimindeki yüzde 16.7'lik artış ile yatırımlar adına önemli bir ivmeyi oluşturmaktadır. Sanayi üretiminde gelen bu yeni veri özellikle 2'inci çeyreğe ilişkin beklentileri olumlu yönde etkilemiştir. Yüzde 4'ün üzerinde bir 2'nci çeyrek büyümesi genel olarak bir beklenti olarak ifade edilmektedir" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement