Mikro Kredi Şubesine Abdulkadir Aksu'nun Adı Verildi - Son Dakika
Ekonomi

Mikro Kredi Şubesine Abdulkadir Aksu'nun Adı Verildi

Mikro Kredi Şubesine Abdulkadir Aksu\'nun Adı Verildi

Diyarbakır'da açılan Mikro Kredi Finans Şubesi'ne eski İçişleri Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu'nun adı verildi.

29.03.2013 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da açılan Mikro Kredi Finans Şubesi'ne eski İçişleri Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu'nun adı verildi. Aksu, "Diyarbakır'da 6 kişiyle bu işe başladık bugün Diyarbakır'da sadece 10 bin, Türkiye'de 61 bin 500, 68 il, 98 şubede mikro kredi faaliyet göstermektedir"' dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Sur Mikrofinans Şubesi açılış töreni yapıldı. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki törene İçişleri eski Bakanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, eşi Emine Aksu, Vali Mustafa Toprak, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr Aziz Akgül, Kurum Müdürleri ile mikro kredi kullanan kadınlar katıldı.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr Aziz Akgül, mikro krediyi ilk olarak 2003 yılında başlattıkları ve dünyanın en iyi finans kuruluşları arasına girdiklerini söyledi. Mikro krediyi Türkiye'de uygulamasında eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun büyük öncülük yaptığını belirteren Akgül, yeni şubelerine de Abdulkadir Aksu Sur Mikrofinas Şubesi adını verdikleri söyledi.

Pilot il olarak Diyarbakır'da başlayan uygulamanın Türkiye'nin birçok ile yayıldığını belirten Akgül, "Şu anda fiilen 61 bin 500 üyemiz var. Yaklaşık 53 bin kadın mikro kredi alıyor. Ama Diyarbakır'ın farklı bir özelliği var. Biz Diyarbakır'da mikro krediye ilk olarak 500 TL ile başladık. Kadınların şu an bizden aldıkları kredi miktarı yaklaşık 500 bin TL. Mikro kredi alanında çalışan bütün personel ve kadınların aylık gelirlerinin en az 2 bin TL olmasını hedefliyor ve bunun için çalışıyoruz. Mikro kredi kullanarak ürün elde eden kadınların ürünlerini kataloga koyarak farklı illerde satılması sağlanacak" dedi.

TÜRKİYE'DE 61 BİN 500 KADIN MİKRO KREDİ KULLANDI

Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, mikro kredinin kadınlara istihdam ve aile bütçesine büyük katkılar sağladığını söyledi. Aksu, "Bu hanım kardeşlerimiz 500 TL ile bu işe başladılar. Hatırlıyorum Diyarbakır'da 6 kişiyle bu işe başladık. Bugün Diyarbakır'da sadece 10 bin, Türkiye'de 61 bin 500, 68 il, 98 şubede mikro kredi faaliyet göstermektedir. Mikro krediyi desteklememin birinci nedeni, bizim sosyal partimizin, sosyal politikalarla uyum sağladığı için destekledi. Diğer nedeni ise kadınlarımıza yönelik bir proje olduğu için, kadınlarımıza, iş ve meslek sahibi yapıyor. Kadınlarımıza ekonomik özgürlük, aile bütçesine katkı getirdiği için bu projeyi destekledim. Mikro krediyle işe başlayan bir hanım efendi en azından kendisi bir iş sahibi oluyor" dedi.

Konuşmaların ardından mikro kredi kullanan kadınlara kredileri verilirken, 65 yaşındaki Ayşe Aktay'a da 10 bin TL. mikro girişimci kredisi verildi. Aktay, mikro kredi kullanarak 6 araç aldığını Ranta-Car açtığını söyledi.

CA,SS(GG/AAA) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mikro Kredi Şubesine Abdulkadir Aksu'nun Adı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement