Müsiad Vizyoner'15" Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Müsiad Vizyoner'15" Zirvesi

Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, ortalama bir tüketicinin Twitter hesabını günde 110 defa kontrol ettiğini ve bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

18.11.2015 18:14

Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, ortalama bir tüketicinin Twitter hesabını günde 110 defa kontrol ettiğini ve bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

Crowell, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nde, Twitter'ın bir sonraki martta değişime uğrayacağını, aynı formda kalmayacağını kaydetti.

Eskiden televizyonlardan öğrenilen haberlerin artık Twitter'dan öğrenilebildiğini aktaran Crowell, dünya genelinde 320 milyon aktif kullanıcıları olduğu bilgisini verdi.

Twitter'ın derin bir küresel şirket olduğuna işaret eden Crowell?, kullanıcılarının yüzde 70'inin ABD dışından olduğunu, Türkiye gibi bir çok ülkedeki kullanıcılarının hizmetlerini kullandığını dile getirdi.

Twitter'ın canlı olduğunu ve gerçek hayatta olan şeylerin ilk önce Twitter'da paylaşıldığını vurgulayan Crowell?, eskiden bir olay olduğunda televizyondan öğrenildiğini ama artık ilk olarak Twitter'a bakıldığını, çünkü her şeyin anlık olarak paylaşıldığını ifade etti.

Kullanıcılarının yüzde 80'inin mobil cihazlar üzerinden Twitter'a girdiğini ve yüzde 88'inin mobil reklama maruz kaldığının altını çizen Crowell, ortalama bir tüketicinin Twitter hesabını günde 110 defa kontrol ettiğini ve bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi.

Crowell, kriz anında zamanlamanın önemli olduğunu, insanların acil bir durumda önce Twitter'a girdiğinin altını çizdi.

Önemli bir durumda iletişim kanallarını dünya genelindeki bütün güvenlik teşkilatlarına açtıklarını aktaran Crowell, şiddet ve terör için kullanılan hesaplara izin vermediklerini, gerekeni yaptıklarını dile getirdi.

"Katılım bankacılığı hem dünyada hem de Türkiye'de yükselen trend"

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ise finansmanın, bankacılığın gerekli bir unsur olduğunu, bu olmadan yatırım yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Ancak burada asıl önemli olanın bu finansmanın hangi felsefeye göre ilerlediği olduğunu aktaran Arslan, finansmanın arkasında gerçek bir ticaretin, üretimin olmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Arslan, Allah'ın Kuran-ı Kerim'de faizi yasak, ticareti helal kıldığını anımsatarak, bunun arkasında gerçek bir üretim olmayan şeylerden kaçınılması manasına geldiğini dile getirdi.

Katılım bankacılığının hem dünyada, hem de Türkiye'de yükselen bir trend olduğuna dikkati çeken Arslan, dünyada İslami bankacılığının büyüklüğünün 3,5-4 trilyon dolara yaklaştığını, bu rakamın 2025'te 8 trilyon dolara kadar çıkabileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Müsiad Vizyoner'15' Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement