Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Orhaneli Termik Santrali'nin özelleştirilmesine tepki gösterdi.
Bursa'nın Orhaneli ilçesinin Karıncalı bölgesinde 210 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 60, Bursa'nın ise 4. büyük enerji santrali olan tesisin özelleştirilmek istendiğini söyleyen Şube Başkanı Remzi Çınar, "Orhaneli Termik Santrali, Türkiye'nin 5. büyük linyit termal santrali. Yerli linyit kaynağına dayalı olan tesis elektrik üretimi ile yaklaşık 300 bin kişinin günlük hayatta ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor. Santralin kömür ihtiyacı ise Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından temin ediliyor" dedi.
20 Ağustos 2014 günü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 23 Temmuz 2014 tarihli yazışmasına istinaden santralin özelleştirme kapsamına alınacağının Resmi Gazete'de yayınlandığını, işlemin 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildiğini anlatan Çınar, "23 Eylül 2014 günü ise Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Orhaneli Termik Santrali ile Tunçbilek Termik Santrali'nin bütün halinde özelleştirilmesi kararı Resmi gazetede yayınlandı. İhale için geçici teminat tutarı 20 milyon dolar olarak belirlendi ve son teklif verme tarihi 24 Kasım 2014 tarihine çekildi. Kamu mülkiyetini ortadan kaldırmayı hedefleyen özelleştirmeler, esasında günümüz dünyasında emperyalizmin, neoliberal politikalarla kamusal yaklaşımı ve emekçilerin kazanılmış haklarını gasp etmeye yönelik ekonomik saldırılardır. Bu saldırıya en çok maruz kalanlar ise ülkemizin can damarları olan kamu kurumlarıdır. İşte bu kurumlardan ikisi Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi'dir. Bizler özelleştirmeye maruz bırakılan bütün kurumlara buradan çağrı yapıyoruz. Gelin mücadelemizi ortaklaştıralım. Özelleştirmenin her türlüsüne karşıyız, bu iki kurumun kamunun mülkiyeti olması dışında hiçbir değişimi ya da satışı kabul etmeyeceğiz" diye konuştu. - BURSA
Son Dakika › Ekonomi › Orhaneli Termik Santrali'nin Özelleştirilmesine Tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?