Ormanların geleceği Seul'de masaya yatırılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ormanların geleceği Seul'de masaya yatırılıyor

Ormanların geleceği Seul\'de masaya yatırılıyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye'de 22,9 milyon hektar orman alanı bulunduğu ve bunun ülkenin üçte birine karşılık geldiği belirterek, "Ülkemizin orman alanını artırmak için son 20 yılda 6 milyardan fazla fidan diktik ve 2023 yılına kadar toplam 7 milyar fidan dikmeyi hedefliyoruz.

05.05.2022 17:20  Güncelleme: 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye'de 22,9 milyon hektar orman alanı bulunduğu ve bunun ülkenin üçte birine karşılık geldiği belirterek, "Ülkemizin orman alanını artırmak için son 20 yılda 6 milyardan fazla fidan diktik ve 2023 yılına kadar toplam 7 milyar fidan dikmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

???????Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından düzenlenen ve ormancılık alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan 15. Dünya Ormancılık Kongresi Güney Kore'nin başkenti Seul'de devam ediyor.

Organizasyonda Türkiye'yi Orman Genel Müdürü Karacabey başkanlığındaki heyet temsil ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karacabey, Kore Uluslararası Orman Birliği, ONF-Uluslararası Fransız Ajansı, Lübnan, Ürdün, Kırgızistan gibi pek çok ülkeden gelen heyetlerle görüşmeler yürüttüklerini bildirdi.

Karacabey, Kongre'nin "Ormanlarla yeşil, sağlıklı ve dirençli bir gelecek inşa etmek" temasıyla düzenlendiğini belirterek, "Kongre, küresel orman topluluğuna, özellikle sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için çabalarken, dünya ormancılığının mevcut durumunu ve geleceğini göz önünde bulundurması için çok önemli bir fırsat sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Hedefimiz dünyadaki insan sayısı kadar fidan dikmek"

Öte yandan Karacabey, Organizasyon kapsamında düzenlenen bir oturumda da konuşma yaptı.

Dünyanın hızlı değişimi ve nüfus artışı ile ormanlık alanların kaybedildiğine dikkati çeken Karacabey, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte, iklim değişikliği tehdidinin ciddi ve acil olduğunu, ayrıca giderek büyüdüğünü kabul ediyoruz. Üst düzey politikacılarla ve bu konuda daha fazla sorumluluk alması gereken karar vericilerle birlikte buradayız. Kongre'nin, yaşam kalitesini artırmak için ormanların nasıl kullanılacağını tartışmak ve iklim değişikliğine yanıt vermek, biyolojik çeşitliliği korumak, karbon nötrlüğünü sağlamak ve ormanların sınırsız potansiyelini keşfetmek için bir fırsat olmasını umuyoruz."

Karacabey, Türkiye'deki orman varlığına ve bu alanda yapılan çalışmalara da değinerek, "Şu anda Türkiye'de 22,9 milyon hektar orman var ve bu alan ülkemizin üçte birine tekabül ediyor. Ülkemizin orman alanını artırmak için son 20 yılda 6 milyardan fazla fidan diktik ve 2023 yılına kadar toplam 7 milyar fidan dikmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz dünyada her insan için bir fidan dikmek." bilgilerini paylaştı.

Türkiye'de geçen yıl yaşanan yangınlara da değinen Karacabey, şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye'de beklentilerimizin ötesinde ciddi yangınlarla karşı karşıya kaldık. Yangınların olumsuz etkilerini azaltmak için yangın öncesi, sırası ve sonrası için tüm parametrelerimiz ile orman yangınlarına iyi hazırlanmalıyız. Orman yangını yönetimi konusunda uluslararası iş birliği kurmak istiyoruz. Bunun için Antalya'da uluslararası bir ormancılık eğitim merkezimiz var. Bu merkezi, personelimizi ve diğer ülkelerdeki ormancıları eğitmek için kullanıyoruz."???????

Kongre yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ormanların geleceği Seul'de masaya yatırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement