Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, "Tüm öğrencilerimizin ana dalları yanında bir girişimcilik yandal programıyla girişimcilik diploması almalarını sağlıyoruz" dedi.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi (SUGK), TTNET, Akbank ve Sabancı Vakfı'nın desteklediği programlar hayata geçiriliyor.
Berker, Sabancı Üniversitesi'nin kapıların eğitime açıldığı 1999 – 2000 akademik yılından bu yana disiplinlerarası eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama odaklı bir yaklaşımla çalışıldığını belirterek, girişimcilik konusunda toplumla ve diğer kurumlarla birlikte çalışmaları gerektiğini kaydetti.
Prof. Dr. Berker, yaptıkları çalışmaları bir çatı altında toplamak, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen kurumlarıyla geliştirmek için Girişimcilik Konseyini kurduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Tüm öğrencilerimizin ana dalları yanında bir girişimcilik yandal programıyla girişimcilik diploması almalarını sağlıyoruz. TTNET desteğiyle MIT işbirliğimizi girişimcilik ekseninde geliştiriyoruz. Akbank'ın desteğiyle yürüttüğümüz mevcut girişimcilere yönelik Girişimci Geliştirme Programına Sabancı Vakfı'nın da destekleriyle Sosyal Girişimcilik Programı da ekliyoruz. Girişimcilik Konseyimizde öğrenci ve girişimcilerin en iyi projelerini seçip ön kuluçka desteği vereceğiz" diye konuştu.
Kaya: "Gençlere, 'başımıza icat çıkarın' diyoruz"
TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, TTNET olarak inovasyon ve girişimciliğin Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasında önemli rol oynadığına inandıklarını anlatarak, şunları aktardı:
"TTNET 360 vizyonumuz doğrultusunda biz de inovatif çözümlerle dijital ekosistemi geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu sene içerisinde e-ticaret, dijital reklamcılık, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda önemli çözümleri müşterilerimizin kullanımına sunduk. Daha fazlasını, tek başımıza ya da sadece yerleşik şirketlerle birlikte yapmamız mümkün değil. Geleceğin dijital dünyasını girişimcilerle, gençlerimizle beraber hayal etmek, inşa etmek istiyoruz. Zamanında, bizlere 'Başımıza icat çıkarma' denildi. Bizse aksine, gençlerimize 'Buyurun gelin icat çıkartalım' diyoruz. Sabancı Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğiyle bu çağrımızı birkez daha somutlaştırmanın heyecanını yaşıyoruz."
Oğuz: "70 girişimciye eğitim imkanı sağlayacağız"
Akbank Kobi Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, banka olarak son 10 yıldır girişimcilik konusunda farklı alanlarda faaliyette bulunduklarını belirterek, "Akbank Girişimci Geliştirme Programları ile bu sene de birbirinden değerli girişimciler arasından belirlenecek 70 girişimciye Sabancı Üniversitesi bünyesinde eğitim imkanı sağlayacağız" diye konuştu.
Oğuz, Akbank olarak girişimciliği teşvik eden çalışmalara öncülük ederek, Türkiye'de daha fazla girişimci yetiştirilmesine ve girişimciler için fırsatların artırılmasına yönelik çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi Direktörü Kutlu Kazancı da yaptığı sunumda girişimcilik ekosisteminde küresel ve Türkiye olarak büyük değişiklikler yaşandığını belirterek, bu konuda dünyada ve Türkiye'de hayata geçirilen başarılı çalışmalardan örnekler verdi.
Kuluçkadan çıkan en iyi projeler burslu olarak MIT ve Singapur'a gönderiliyor
Bu arada, SUCOOL adını taşıyan bir Ön Kuluçka Merkezi kuruluyor. Her yıl inovatif, pazarda bir ihtiyacı karşılayan ve iyi ekiplerden oluşan projeleri seçip yaza kadar mentorluk, ön kuluçka, iş geliştirme, sanal yönetim kurulu ve ofis desteği verilecek.
SUCOOL'dan yazın mezun olan firmalardan, firmalaşma ve gelir kazanmaya hazır olanlar Inovent Kuluçka Merkezi'nin desteklerinden faydalanmakta öncelikli olacak. Kuluçkadan çıkacak en iyi projeler burslu olarak MIT ve Singapur'a gönderilecek. SUGK'nin kuruluşunda gelecekle ilgili her öğrencinin Sabancı Üniversitesi'nden en az bir projeye dahil olarak hatta onu tamamlayarak mezun olması hedefleniyor. - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Konseyi Programları Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?