Samsun Piazza Avm Halka Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Samsun Piazza Avm Halka Açıldı

Samsun Piazza Avm Halka Açıldı

Rönesans Holding'in Samsun'a kazandırdığı Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi Piazza AVM'nin halka açılış töreni gerçekleştirildi.

29.03.2013 13:19

Rönesans Holding'in Samsun'a kazandırdığı Karadeniz'in en büyük alışveriş merkezi Piazza AVM'nin halka açılış töreni gerçekleştirildi. İlk saatlerden itibaren Samsun halkının kucak açtığı alışveriş merkezinde ulusal ve uluslararası 160 marka ve eğlence merkezleri yer alıyor.

Orta Karadeniz'in yıldız kenti Samsun'un sahil yolunda, Canik ilçesi eski otogar mevkisinde kurulan ve muhteşem mimarisi ile adeta göz kamaştıran Piazza AVM'nin halka açıldığı ilk gün yoğun bir hareketlilik gözlendi. Açılışa saatler kala AVM önünde toplanan halk, konfeti yağmuru ve uçan balonlar eşliğinde alışveriş merkezine girdiler.

AVM'nin halka açılış kurdelesini Rönesans Yönetim A.Ş Genel Müdürü Süha Günel, Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Önder Hasdemir, AGP Başkanı Jason M.Lucas, AGP Direktörü Ulf Petterson, Sevil Parfümeri Sahibi Yusuf Sevilla ve Derimod Sahibi Ümit Zaim ile diğer davetliler birlikte kestiler.

Samsun'a kazandırılan bu yatırımın önemine dikkat çeken Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, "Biz de bu yatırımla Samsunlu olduk. Samsunluların gerçekten iyi vakit geçirebilecekleri bir yaşam merkezini açmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu bölgenin en büyük yaşam alanıdır. 160 mağazasında 63 bin 500 metrekare kullanım alanına saliptir. Bu bölgenin gerçekten ihtiyacı olan bir yaşam merkezi eksikliğini giderecek. Burada her şeyden önce insanların kendi açısından aradıkları bulabilmeleri ve ihtiyaçlarını da aynı zamanda giderebilecekleri bir yerdir. Eczanesi, hipermarketi, ev eşyaları gibi hatta onun dışında kendi bakış açılarına ilişkin modaya dair bulabilecekleri her şey burada mevcut. Umarım zaman içersinde Samsun'u ve bölgeye oluşturduğu ekonomik değer giderek artar" dedi.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 2 bin 500 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Günel, "Burada otel de açıldıktan sonra bu sayı daha da artacak. Bunların ötesinde ulusal ve uluslararası markaların tedarikçileri manasında da Samsun ve bölgeye hareket getirecektir" diye konuştu.

SAMSUN PİAZZA

Temeli 16 ay önce atılmış olmasına rağmen yatırımcıların ve perakendecilerin inancı ve buradaki yerlerini almasıyla kısa sürede inşaatı tamamlanarak kapılarını halka açan Samsun Piazza AVM'de, en gözde ulusal ve uluslararası restoran zincirleri, eğlence merkezleri ve en başarılı 160 marka yer alıyor. Sadece alışveriş değil, bölgenin ticari ve sosyal hayatına yön verecek şekilde tasarlanan AVM'de, Media Markt, 5M Migros, Zara, H&M, Lacoste, Decatlhon, Starbucks, Big Chef's gibi sektörünün lider markaları bir araya geliyor.

Samsun dışında çevre illerden gelen misafirlerini de en iyi şekilde ağırlamak için hazırlanan Piazza'da, buz pisti, bowling salonu ve eğlence merkezleri de bulunuyor. Karadeniz'e yeni bir heyecan getiren ve açılışı büyük ses getiren Piazza, gelecekte kentin marka değerleri arasındaki yerini şimdiden edinmeye başladı.

Alışveriş konseptinin giderek değiştiği günümüzde bu alana farklı bir bakış açısı getiren Rönesans'ın kente kazandığı Piazza AVM'nin 140 metrekare inşaat alanı, 34 bin metrekare de kapalı alanı, 63 bin 500 metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor.

Göz alıcı mimarisiyle kurulduğu bölgeye farklı bir konum kazandıran dev alışveriş merkezinde, ulusal ve uluslararası markaların yanı sıra buz pisti, bowling salonu, eğlence merkezleri ile her türlü damak tadına hitap eden kafe ve restoranlar yer alıyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Samsun Piazza Avm Halka Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement