Sanayi üretiminde canlılık sürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Sanayi üretiminde canlılık sürüyor

Sanayi üretiminde canlılık sürüyor

Sanayi üretimi ekim ayı verilerini değerlendiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, "Sanayi üretiminde çift haneli artışa ulaşıldı.

14.12.2020 15:40  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi üretimi ekim ayı verilerini değerlendiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, "Sanayi üretiminde çift haneli artışa ulaşıldı. Sanayi sektörü pandemi sürecinde var gücüyle çalışarak ekonomimizi ayakta tutmaya ve büyüme rakamlarına en yüksek katkıyı sunmaya devam ediyor" dedi.

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, açıklanan rakamların memnuniyet verici olduğunu aktardı. Küpeli, "TÜİK tarafından açıklanan sanayi üretim endeksinin, ekim ayında yıllık bazda yüzde 10,2 artmış olması sevindirici bir rakam olup, bizlerinde beklentisi doğrultusunda bir veriydi. Her ne kadar piyasalardaki beklenti, artışın yüzde 8 civarında olması yönünde olsa da gelen yüksek rakamlar, sanayi üretiminde ciddi bir canlılığın sürdüğünü gösteriyor. Özellikle alt kalem bazında imalat sanayideki artışın yüzde 11'e ulaşmış olması memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirtmek isterim. Açıklanan diğer önemli bir veri olan toplam ciro endeksi de ekimde yıllık yüzde 30,9 artarken, alt kalemler bazında en yüksek ciro artışının yine yüzde 38,5'le sanayi sektörü ciro endeksinde olduğunu görüyoruz. Her iki veriden de görüleceği üzere, sanayi sektörümüz her zaman olduğu gibi gece gündüz var gücüyle üretip kazandığını yeni yatırımlara dönüştürmek için sürekli çalışıyor. Bu durumun en net soncunu Eskişehir OSB'nin istatistiklerinde de görüyoruz. Bu yılın ilk 11 ayında Eskişehir OSB'den toplam 42 yeni yatırımcımıza 879 bin metrekare yeni yer tahsisi yaptık. Keza OSB'deki sanayi kuruluşlarımızın elektrik ve doğalgaz tüketimleri de ağustos ayından bu yana sürekli bir artışta ve önceki senelerin üzerindeki rakamlarda seyretmeye devam ediyor. Eskişehir özelinde, sanayimiz büyümeye ve üretmeye devam ediyor. Bizde Eskişehir OSB Yönetimi olarak elbirliği içinde tüm yatırımcılarımıza en iyi yatırım ve üretim ortamını sağlamak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bunun sonucunu da şehrimize kazandırdığımız yeni yatırım rakamlarıyla da ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sanayi üretiminde canlılık sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement