Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 3 Gsm Operatörüyle Mutabakat Metni İmzalayacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 3 Gsm Operatörüyle Mutabakat Metni İmzalayacak

05.03.2014 16:40

Müsteşarlık ve 3 GSM operatörü, yarın, Kamu Güvenliği Haberleşme ve ULAK projeleri kapsamında mutabakat metni imzalayacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve 3 GSM operatörü, yarın, Kamu Güvenliği Haberleşme ve ULAK projeleri kapsamında mutabakat metni imzalayacak.

SSM'den yapılan açıklamada, geleceğin muharebe ortamının ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapının kazandırılması, yeni nesil genişbant kamu güvenliği ve acil yardım haberleşme hizmetlerinin etkin ve güvenli şekilde sağlanması maksadıyla Müsteşarlık tarafından Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme (ULAK) Projesi ile Kamu Güvenliği ve Acil Yardım Haberleşme Sistemi Projesi'nin yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda işbirliğinin desteklenmesi, güçlendirilmesi ve etkin iletişimin sağlanması hususlarında iyi niyet ve istekliliklerini beyan etmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Turkcell, Vodafone ve Avea arasında mutabakat metni imzalanacağı kaydedildi.

İstanbul Çırağan Palace Kempinski Otel'de gerçekleştirilecek "3. Savunma, Güvenlik ve Bilgi Teknolojileri Sektörel İşbirliği Konferansı" kapsamındaki "ULAK  ve Kamu Güvenliği Haberleşme Projeleri İşbirliği Niyet Beyanı"nın, yarın düzenlenecek törende üç operatör ile ayrı ayrı imzalanacağı bilgisi de verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 3 Gsm Operatörüyle Mutabakat Metni İmzalayacak - Son Dakika


Advertisement