Antalya'da çiftçilerin fazla üretimi dolayısıyla birçok sebzenin fiyatı düştü. Geçtiğimiz yıl 2,80 liradan alıcı bulan karnabaharın fiyatında aynı döneme oranla bu yıl yüzde 80'e varan düşüş yaşanıyor.
Türkiye'nin sebze ve meyve başkenti Antalya'da, çiftçilerin yeşil sebzelerdeki fazla üretimi fiyatları da etkiledi. Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Halinde domates ve salata dışında tüm sebzelerin fiyatlarında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre büyük ölçüde düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl 2 ile 2,5 lira arasında seyreden domates, bu yıl da aşağı yukarı aynı fiyatlarda satılırken, salata 3 liradan, sivri biber 1 lira, limon ise 1,70 kuruştan alıcı buluyor. Geçtiğimiz yıl 1,80 kuruştan satılan beyaz lahana ile 2,80 liradan satılan karnabahar, bu yıl 20 kuruştan alıcı bekliyor. Yine fiyatı düşük olan sebzelerden kereviz 40 kuruşa satılırken pazarcılar ise sebze fiyatlarındaki düşüşün sebebini dengesiz üretim olarak gösteriyor.
"Yeşillik ekenler bu yıl hüsrana uğradı"
Ekimlerin bitmesiyle birlikte fiyatların artacağını belirten çiftçilerden Ali Tunç, pazardaki en iyi fiyatların domates ve salatalıkta olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl domatesin fiyatının biraz daha düşük olduğunu söyleyen Tunç, "Geçen sene domates daha düşüktü. İhracat da güzel şuanda. Yeşilliklerde ise bu sene rezillik yaşanıyor. İç piyasa bu malı çekemiyor. Yeşillik ekenler bu sene hüsrana uğradı" dedi.
"Sebep dengesiz üretim"
Yeşil sebzelerin fiyatlarında bu yıl oldukça düşüş yaşandığını belirten pazarcı Şaban Özbek ise "Üretimin fazla olması, tüketimin az olması nedeniyle fiyatlar bu şekilde. Lahana geçen sene 2 lira, bu yıl lahananın fiyatı 20 kuruş, 40 kuruş. Karnabahar geçen sene 1,5 -2 lira arasıydı bu sene 30-40 kuruş. Limonda da düşüş var. Domates geçen seneki yıllara göre bu seneki piyasayla aşağı yukarı aynı. Yeşillikteki bu durumun sebebi dengesiz üretim. Bir şekilde malları satmaya çalışıyoruz" ifadelerini kaydetti. - ANTALYA
Son Dakika › Ekonomi › Sebzede Karnabahar Depremi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?