Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusunu cevapladı: Herkesin dediğiyle adım atmayız - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusunu cevapladı: Herkesin dediğiyle adım atmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, küfe olmayanlar rahat konuşur" yanıtını verdi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay dün asgari ücret açıklamasında "Bizim teklifimiz 9 bin lira" demişti.

21.12.2022 13:17  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında asgari ücret zammının yarın açıklanacağını duyurdu. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusuna da yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, "Herkesin dediğiyle adım atmayız. Bizim sırtımızda küfe var, 85 milyonun taşındığı bir küfe. Küfesi olmayanlar rahat konuşur. Bunların hepsini düşüneceğiz. Eğitimden sağlığa bütün altyapıları düşüneceğiz." ifadelerini kullandı.

"YARIN AÇIKLAYACAĞIZ"

Asgari zammına ilişkin grup toplantısında da önemli bilgiler veren Erdoğan, "Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz. Bakan Bilgin'le görüşmem bugün Külliye'de olacak" dedi.

TÜRK-İŞ: 9 BİN TL'NİN ALTI İÇİN MASADA OLMAYIZ

7 ve 14 Aralık tarihlerinin ardından dün de üçüncü kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz bir uzlaşmaya varamadı. Komisyonda işçiyi temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu, bu teklifin altındaki bir rakama imza atmayacaklarını söyledi. Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücret 9 bin TL olur mu?" sorusunu cevapladı: Herkesin dediğiyle adım atmayız

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asgari ücret 9 bin TL olur mu?' sorusunu cevapladı: Herkesin dediğiyle adım atmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Ahmet Kçk: Ev kirasının 7 bin lira olduğu istanbulda asgeri ücretle nasil yaşansın 9 bin lira birsey bile değil 202 21 Yanıtla Turgay Sancak: 7 bin tl lik ev mi kaldı yaşanabilecek? 13 bin tl demek istediniz sanırım. 149 21 Erhan Yılmaz: KÖYE DÖNÜLSÜN HERKES RAHAT ETSİN EN İYİSİ 26 9 İhsan Tiryaki: Erhan bey .insanlar para ve daha iyi imkan için köyden gidiyor.Köyde işmi varki memleketini terk etsin insanlar. 4 0
  • süleyman hakan gökşen: suriye'lilere 35 milyar dolar harcadım demesini biliyorsun, o vakit 85 milyon insanın küfesini taşımıyor muydun ? dağıttığın paraları babandan mı almıştın? şimdi asgari ücreti açıklarken mi aklına 85 milyon geldi ? 135 19 Yanıtla
  • yusuf demirbaş: zorunlu trafik sigortasına 1 yılda gelen zam oranı kadar yap. ya da zam verme hatta övündüğünüz zamı geri alın. 50 kg çay şeker fabrika çıkışı 195 tl, 5 kg ayçiçek 38 tl, 1 kg beyaz peynir 20 tl mazot 6,5 tl elektrik vs vs. hepsi yerine gelsin. sizin üfürdüğünüz % 85 enflasyonu bir görelim. bunlarda hiç utanma da kalmamış alay ediyorlar insanlarla 140 13 Yanıtla
  • Ali Okan: 1 ay o parayla kendileri geçimi sağlasın görelim bakalım bol keseden atmayı kendi cebinden başkasını düşünen varmı atı alan Üsküdarı geçmiş boş laf gerisi 132 15 Yanıtla
  • Reisin Fedaisi: Helal olsun Reisimizde. İç mihraklarada cevabı vermiş. 14 127 Yanıtla
  • Sercan Yıldız: Suriyelilere harcarken , bu milletin parasını çar çur ederken de az harcansaydi ozaman 89 23 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Herkes denilen fakir fukara gün gelir son sözü söyler tepeden bakmaya devam edin oy verdik millet hakir görülsün diye değil 94 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak
    10:53 Çiğ Süt Fiyatı Artışı Üreticiye Merhem Olmayacak

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ süt tavsiye fiyatını yükseltme kararı aldığını ancak süt yemine zam geldiğini belirterek, süt parasının üreticinin cebine girmeden çıktığını söyledi. Gürer, artan ahır giderini ve yem fiyatlarını düşürmeden çiğ süt fiyatının besicinin yarasına merhem olmayacağını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi
    10:52 Afyonkarahisar'da Bayram Tatili Boyunca 4 Milyon Araç Geçişi

    Afyonkarahisar, Türkiye'nin önemli kavşak kentlerinden biri olarak 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi yaşadı. Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olan geçişlerin çoğunlukta olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak kaymaklı ekmek kadayıfı, sucuk ve lokum gibi ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı
    10:47 Kocasinan Belediyesi Çiftçilere Yeşil Mercimek Tohumu Dağıttı

    Kocasinan Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 6 ton beyaz sertifikalı yeşil mercimek tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak çiftçilerin yanlarında olduklarını belirtti.

  • Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor
    10:46 Zonguldak'ta unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleği sürüyor

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Geçen yıl yaşadıkları sel felaketi sebebiyle işyeri zarar gören çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor
    10:37 Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri, İlköğretim Öğrencilerine Enerji Eğitimi Veriyor

    Kazancı Holding ve Aksa Grup Şirketleri çalışanları tarafından yürütülen 'Enerjimiz Yarınlara' projesi, 5. yılında ilköğretim öğrencilerine enerji hakkında bilgi veriyor. Proje kapsamında gönüllü ekipler tarafından enerji eğitimi verilirken, çocuklara Aksa'nın faaliyet alanları ve enerji hakkında kapsamlı bilgiler aktarılıyor. Eğitimlerde enerji kaynakları, tasarruf yöntemleri, enerji verimliliği gibi konular işlenirken, öğrencilere eğitici ve eğlendirici matematik oyunları sunuluyor. Proje, Türkiye'nin dört bir yanındaki ilköğretim okullarında devam edecek.

  • Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı
    10:27 Türkiye'de Ticaret ve Perakende Satış Hacmi Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Şubat ayında ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3 artış gösterdi. Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi de artış gösterdi.

  • Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı
    10:27 Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 11,3 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı

    TÜİK'in verilerine göre, ticaret satış hacmi şubat ayında yıllık yüzde 11,3 artarken, perakende satış hacmi yıllık yüzde 25,1 arttı. Aylık olarak ise ticaret satış hacmi yüzde 2,3, perakende satış hacmi yüzde 3,5 arttı.


Advertisement