Son dakika! TŞOF'tan taşımalı eğitimde katsayıların güncellenmesi talebi - Son Dakika
Ekonomi

Son dakika! TŞOF'tan taşımalı eğitimde katsayıların güncellenmesi talebi

Son dakika! TŞOF\'tan taşımalı eğitimde katsayıların güncellenmesi talebi

Son dakika ekonomi haberi: Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, servisçi esnafının maliyet hesaplama katsayısının düşmesi nedeniyle kazancının da azaldığını belirterek, "Katsayılar yeniden güncellenmeli ve servisçi esnafımızın mağduriyeti giderilmeli." ifadelerini kullandı.

29.07.2020 10:53  Güncelleme: 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, servisçi esnafının maliyet hesaplama katsayısının düşmesi nedeniyle kazancının da azaldığını belirterek, "Katsayılar yeniden güncellenmeli ve servisçi esnafımızın mağduriyeti giderilmeli." ifadelerini kullandı.

Apaydın, yazılı açıklamasında, 16 Mart'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesiyle kontak kapatan servisçi esnafının aylardır çalışmadığına dikkati çekti.

Okul servis araçları ve servis taşımacılığı yapamayan esnafın geçim kaynağının yalnızca bu meslek olduğundan çok zor dönemler yaşadığına işaret eden Apaydın, "Normalleşme süreciyle artık neredeyse tüm hayatın tedbirli kontrollü olarak normale döndüğü bu süreçte, servisçi esnafımız hala okulların açılmasını bekliyor. Fakat okulların açılmasıyla da tamamen tüm sorunlar bitmiyor çünkü yeni düzenlemeyle maliyet hesaplama katsayıları düşürüldü. Katsayıların düşmesi demek ise kazançların düşmesi anlamına geliyor. Böyle zor bir süreçte, maliyetler de artmışken katsayılar yeniden güncellenmeli ve servisçi esnafımızın mağduriyeti giderilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Apaydın, yaşanan sorunların her zaman takipçisi olduklarının altını çizerek, maliyet hesaplama formülündeki katsayıların yeniden güncellenmesi başta olmak üzere yaşanan diğer sorunları Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine ilettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Son dakika! TŞOF'tan taşımalı eğitimde katsayıların güncellenmesi talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement