SPK Ceza Yağdırdı - Son Dakika
Ekonomi

SPK Ceza Yağdırdı

SPK Ceza Yağdırdı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsadaki İncelemeleri Sonucunda 20'ye Yakın Kişiye İşlem Yasağı Getirdi ve Suç Duyurusunda Bulundu.

29.09.2007 09:46

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), borsadaki incelemeleri sonucunda 20'ye yakın kişiye işlem yasağı getirdi ve suç duyurusunda bulundu.

SPK'nın Haftalık Bültenine göre, Bisaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş  hisse senetlerine yönelik incelemeler sonucunda Ahmet Yıldırım'a borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda  geçici işlem yasağı getirildi.

Açık takas pozisyonunun asgari yüzde 20'si oranında uygulanan net varlık  bulunması zorunluluğunun, Bisaş için yüzde 100 uygulanması  kararlaştırılırken, Bisaş hisse senedinin kredili menkul kıymet ve açığa  satış işlemlerine konu olabilecek sermaye piyasası araçları listesinden  çıkarılması için de İMKB'ye bildirimde bulunulması uygun görüldü.

Ersu Meyve ve Gıda Sanayi A.Ş hisse senedi piyasasında gerçekleşen fiyat  ve miktar hareketleri incelemesi sonucunda da, Ali Alman, Erdem Aksoy,  Mehmet Yurdal Kökbudak, Cengiz Babadağ ve Naime Tatar için Cumhuriyet  Savcılığına suç duyurusu kararı alındı. Ali Akman için daha önce alınan geçici işlem yasağı tekrarlanırken,  hesapları Akman'ın kontrolünde olan Joyco Trade S.A, Erdem Aksoy, Mehmet  Yurdal Kökbudak, Cengiz Babadağ ve Naime Tatar için de aynı işleme başvuruldu.

Kurul, Ersu hisse senedinde işlemi bulunan Joyco Trade'de Kurula bilgi  vermeyen Cemal Ödemiş, Gedik Yatırım nezdindeki Demircan Köse, Raymond  James nezdindeki hesaplarla ilgili Aslı Köse, Euro nezdinde Hayriye  Karzan ve TSKB'da Cengiz Babadağ hesabıyla ilgili Fatih Karatepe  hakkında da Savcılığa suç duyurusu yönünde karar aldı.

Sönmez Pamuklu Sanayi A.Ş hisse senediyle ilgili incelemeler  çerçevesinde de, Devrim Ersanlı için işlem yasağı getirilirken Murat  Bora, Hasan Ulaş Çolak ve Barış Çolak için de daha önce getirilmiş işlem  yasaklarının tekrarlanması kararı çıktı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi SPK Ceza Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement