TABA'da Deprem..! - Son Dakika
Ekonomi

TABA'da Deprem..!

TABA\'da Deprem..!

Olaylı başkanlık seçimine şaibe karıştı, üyeler bir bir istifa ediyor.

12.06.2014 17:04  Güncelleme: 16:58

1987'den bu yana faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA AmCham) 'nde yaşanan olaylı başkanlık seçiminde sonra üyeler istifa kararı aldı.

3 1 Mayıs 2014 tarihindeki genel kuruldan 6 gün sonra gerçekleşen başkanlık seçimine şaibe karıştı. TABA merkez ofisine gelen kalabalık bir grup iddiaya göre yönetim kurulu üyelerini tehdit ederek aday bile olmayan Zeynep Dereli'yi 6'ya 5 oyla başkan seçtirdi.

Başkan seçilen Zeynep Dereli'nin kendisinin bile sonuca inanamadığını belirten dernek üyesi iş adamları, yaşanan hukuk dışı olayların ABD- Türkiye ilişkilere zarar vereceğini açıkladı.

Seçimlere tek aday olarak giren ve 31 Mayıs 2014'teki genel kuruldan başarıyla çıkan mevcut başkan Ekim Alptekin'in, tüzük gereği 5 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen yönetim kurulunda başkanlığını açıklaması beklenirken kalabalık bir grup yönetim kurulu toplantısının gerçekleştiği salona gelerek iddiaya göre yönetim kurulu üyelerini tehdit etti. Başkanlığa aday bile olmayan Zeynep Dereli, yönetim kurulu toplantısından başkan seçilerek çıktı.Şaibelerin karıştığı seçimlere sert tepki gösteren dernek üyeleri yaşanan olaylardan sonraistifa etti.

Amerikan siyaset ve iş dünyasının önem verdiği Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA AmCham), Avrupa'daki Amerikan Ticaret Odaları (ECACC) ve ABD Ticaret Odaları Birliği'nin (COCUSA) üyesi. TABA'nın "AmCham" (Amerikan Chamber) sıfatının, yaşanan olaylar sonucunda sorgulanacağını belirten Türk iş adamları Türkiye'nin uluslararası arenada imajının bir kez sarsıldığı görüşünde.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi TABA'da Deprem..! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement