Türk Kadınlar Konseyi, 600 yıllık tarihi Manisa bezinden hac ve umre kıyafeti yapmaya başladı. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, ilk etapta bin hac ve umre kıyafetinin yapılacağını daha sonra bu rakamın daha da arttırılarak tüm Türkiye'ye dağılması için çalışacaklarını söyledi.
Kentin değerleri arasında yer alan ve üç yıldır Mübeccel Kafkaslı önderliğinde yeniden dokunmaya başlanan Manisa bezi tezgahlarında tatlı bir telaş başladı. Manisa bezinden şal ve hediyelik eşya yapan 250'den fazla kadın şimdi de hac ve umre kıyafetleri yapmak için işe koyuldu.
Sentetiği olmayan pamuktan dokunan, sıcaktan koruma özelliğine sahip Manisa bezinden yapılacak kıyafetlerin hac ve umre ziyeretleri yapanlar için ideal olduğuna vurgu yapan Mübeccel Kafkaslı, "İlk etapda bin tane hac ve umre kıyafeti yapılacak. Daha sonra bu rakamı daha da arttırarak tüm Türkiye'ye dağılması için çalışacağız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Manisa bezinden yapılan tüm ürünlerin Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında pazar bulma sıkıntısına çözüm bulmaya yardımcı olacağını söyledi" dedi. - Manisa
Son Dakika › Ekonomi › Tarihi Manisa Bezi Mekke Yolcusu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.