Teknogirişim Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Teknogirişim Zirvesi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2023 yılına kadar en az 10 tane marka oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeleri ayıran bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerdir."

29.06.2012 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2023 yılına kadar en az 10 tane marka oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeleri ayıran bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerdir. Birçok ülke Türkiye'de yatırım yapmak istiyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk Ekonomi Bankası ile ortaklaşa Sheraton Otel'de düzenlenen 'Teknogirişim Zirvesi 2012'ye katıldı. Zirvede konuşan Bakan Ergün, 2023 yılına kadar en az 10 tane marka oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeleri ayıran bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerdir. Birçok ülke Türkiye'de yatırım yapmak istiyor" dedi.

Ergün, "Teknogirişimcilik etrafında bir ekosistem oluşmaya başladı. Eşrefoğlu Rumi'nin bir sözü vardır, 'Aslında her şey bir merdiven gibidir, onunla ya inersiniz ya da çıkarsınız'. Bizim ülkemizin en değerli kaynağı genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmasıdır. Bunu bir nimete dönüştürmek bizim en önemli görevimizdir. 'Şu toplum diğerinden daha akıllıdır' diyemeyiz. Kendi çocukluğumuzla şimdiki çocukluğu mukayese ediyoruz. Mukayese edilemeyecek kadar farklı. İnternet ortamı olmayan bir ülkede çocuk internetle oynayamıyor. Somali'deki çocukta oynayabilir. Ortam, bütün farkı ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin gelişmiş ülke standartlarını yakalayan bir ülke olduğunu aktaran Ergün, alın terinden daha çok akıl terine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Her yıl 500 projeyi destekleyecek potansiyele sahip olduklarını söyleyen Ergün, Türkiye'de işini ürüne dönüştürmüş girişimci arkadaşlar olduğunu kaydetti. Ergün, "Biz kuyuya bir kova su döküyoruz ama biliyoruz ki aşağıda büyük bir deniz var" diyerek girişimcilik faaliyetlerinin gelişimini anlattı.

Teknogirişimin icatçılıkla icraatçılığı birleştirmek olduğunu kaydeden Ergün, projelerin içinden çok önemli isimler çıkacağını ifade etti. Projenin güzel olduğu için bütçenin 5 kat arttığını aktaran Ergün, teknogirişimci sayısının 742 olduğunu aktardı. TÜBİTAK programlarını ön ödemeli hale getirdiklerini aktaran Ergün, "Teknogirişimcilerin ortak pazar bulabilmeleri için uğraşıyoruz. Teknogirişimci arkadaşlar yatırım safhasına geldi" dedi.

Konuşmasından sonra stantları gezen Ergün, stantlardaki ürünler hakkında teker teker bilgi aldı. Yüzde yüz yerli üretim olan elektrikli araç hakkında da bilgi alan Ergün, araçta deneme sürüşü yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement