Telekom İtalia'yı Geçmeyi Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Telekom İtalia'yı Geçmeyi Hedefliyor

Telekom İtalia\'yı Geçmeyi Hedefliyor

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Civil, "Önümüzdeki 12 Ay İçinde İnşallah Telekom Italia'yı Geçerek, Avrupa'nın En Büyük Operatörü Olacağız" Dedi.

12.06.2007 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Civil, “Önümüzdeki 12 ay içinde inşallah Telekom Italia'yı geçerek, Avrupa'nın en büyük operatörü olacağız” dedi.

Turkcell'in Gazeteport işbirliğiyle düzenlediği ve “Farklılaşma” konusunun ele alındığı “İşTcell Mobil Sohbetler”in ilki, Bursa Almira Otel'de yapıldı.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Civil, toplantıda, dünyada 1 milyar civarında bilgisayar, 2,5 milyar civarında ise cep telefonu kullanıldığını belirterek, mobil telefonların sabit telefonlara göre çok üstün olması nedeniyle artık ülkelerin sabit hat yerine, mobil iletişim üzerine altyapılarını kurduğunu söyledi.

Dünyada bilgisayar dünyası ile cep telefonu dünyasının birleştiğine dikkati çeken Civil, Turkcell'in 8-9 bin civarında çalışanı, birçok iş ortağı bulunmasına rağmen işlerinin önemli bir kısmını, “Laptoptan küçük bilgisayar” olarak tanımladığı cep telefonuyla takip ettiğini anlattı.

Civil, doğru bilgiye istenildiği zaman en hızlı şekilde ulaşmanın, iş dünyasında önemli rekabet avantajı sağladığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“İletişimdeki değişikliklerden yararlanmayanlar geride kalacaklar. ABD gibi bazı ülkeler, teknoloji doygunluğu nedeniyle bazen teknolojik yenilikleri yakından takip etmiyorlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir dinamizm var. Bu yüzden Turkcell, daha büyük ekonomiler olmasına rağmen Avrupa'nın ikinci büyük operatörü. Önümüzdeki 12 ay içinde inşallah Telekom Italia'yı geçerek, Avrupa'nın en büyük operatörü olacağız.”

TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ PARSEKER

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker de bilginin hiç bir sınır tanımadan ışık hızıyla dünyayı dolaştığına değinerek, bu değişime direnenlerin, tarih sahnesinden silindiği ve yaşam hakkını kaybettiği bir çağda bulunulduğunu söyledi.

Ekonomisini bilgiye dayandırmayan, bilgi teknolojisi üretmeyen hiçbir ülkenin, 21. yüzyılda birinci ligde yeri olamayacağını ifade eden Parseker, “Her türlü sanayi yatırımı yerine daha yüksek katma değer üretebilecek faaliyetlerin teşvik edilmesi, artık bir zorunluluktur. Bunun için de bir sanayi stratejisi ve buna bağlı olarak da bir yabancı yatırım stratejisi tasarlamalıyız” dedi.

Kamil Koç Otobüsleri İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli ise hizmet sektöründe iletişim teknolojisinin önemine işaret ederek, çağrı merkezleri aracılığıyla rezervasyon, yolcu şikayet ve önerilerini daha hızlı çözüme ulaştırarak, yolcu memnuniyetini artırdıklarını dile getirdi.

Gazeteci Mithat Bereket'in moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda, vergi uzmanı Şükrü Kızılot da Türkiye'deki vergi uygulamalarını anlattı.

“İşTcell Mobil Sohbetler” dizisinin, Adana, Gaziantep ve Konya'da devam edeceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Telekom İtalia'yı Geçmeyi Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement