TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

"TESK olarak, aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan ve haksız rekabete sebep olan kermeslere çeki düzen getirilmesini istiyoruz"

10.05.2014 10:37

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan kermeslerin haksız rekabete sebep olduğunu belirtti.

Palandöken, yazılı açılamasında, dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen kermeslerin, son yıllarda hayırdan çok ticari amaçlı yapılmasıyla esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığını ifade etti.

Kermeslerde denetim yapılmadığı için halk sağlığının tehlikede olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Her köşede kurulan kermesler sergiledikleri ürün çeşitliliği ile adeta AVM'ler gibi esnafla yarışır hale geldi. Esnaf ve sanatkarımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesini gündüzüne katarken, kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda ya da boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet oluşturuyorlar. TESK olarak, aylarca açık kalan, denetimsiz olarak satış yapılan bu kermeslere çeki düzen getirilmesini istiyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement