TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın sıfır faizli krediye odaklandığını belirterek, "Ekonomik zorluklardan, piyasanın beklenmedik değişimleri ile durumu kötüleşen esnafımıza yönelik çalışmayı çok olumlu buluyoruz.

22.02.2015 11:45

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın sıfır faizli krediye odaklandığını belirterek, "Ekonomik zorluklardan, piyasanın beklenmedik değişimleri ile durumu kötüleşen esnafımıza yönelik çalışmayı çok olumlu buluyoruz. En kısa sürede hayata geçirilmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kredibilitesi bozuk, aldığı kredileri ödeyemediği için yeni bir kredi alamayacak olan, finans yapısı bozulmuş ama küçük bir destekle tekrar üretim tezgahları çalışacak esnaf ve sanatkara yönelik bir çalışma yapıldığını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin açıkladığı çalışmayı çok olumlu bulduklarının altını çizen Palandöken, esnafa cansuyu olacak çalışmanın en kısa sürede hayata geçirilmesini istedi. Palandöken, esnafa verilen kredilerin artırılması amacıyla sübvanse edilen faiz miktarının 600 milyon liradan 750 milyon liraya çıkarılmasını büyük bir müjde olarak gördüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sübvanse edilen faiz miktarının 150 milyon lira daha artırılması ile esnafa verilecek kredi miktarında 4-5 milyar lira artış sağlanacak. Ayrıca kültürel miras olarak gördüğümüz kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması için sıfır faizli kredi verilecek. Girişimciliği desteklemek, ustalık belgesinin önemini ön plana çıkarmak amacıyla 3 yıllık ustalık belgesi olup yeni iş yeri açmış esnaf ve sanatkara da sıfır faizli kredi verilerek desteklenecek. Gerçekten ekonomiye can verecek. İşsizlik rakamlarının çift hanelere çıktığı bir dönemde istihdamı artıracak kararların destekçisiyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement