TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılması ile esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığını bildirdi.

21.03.2015 10:59

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılması ile esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığını bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, kermeslerin, sergilenen ürün çeşitliliği ile adeta alışveriş merkezleri gibi esnafla yarıştığını belirterek, bunların aylarca açık kaldığını, denetimsiz olarak satış yapıldığını ifade etti.

Çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin, son yıllarda amacının dışına çıkarak, hayırdan çok ticari amaçlı yapılması ile esnaf ve sanatkarın işlerinin aksamaya başladığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Kermes adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkanlarda, havalar ısınınca boş arsalarda alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet devam etmektedir. Esnafın üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol ediliyor ama kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması ayrıca halk sağlığı açısından da sakınca yaratıyor. TESK olarak, kermeslere bir çeki düzen getirilmesini istiyoruz. Kermeslerin amacına uygun, kurallara uyularak yapılmasına karşı değiliz. Kermeslere mutlaka denetim getirilmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement