Türkiye İhracatçılar Meclisi, sanayi üniversite işbirliğinin artırılmasına katkı sağlamak için ABD'nin Michigan Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İhracatçılar, üniversite ile eğitim, Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlarda İşbirliği yapabilecek. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işbirliği ile ticari, ekonomik ve dostluk köprüsü kurulacağına işaret ederken, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye ABD ilişkilerinin bu protokol ile daha iyi gelişeceğini kaydetti.
ANKARA, sanayi üniversite işbirliğinin artırılmasına katkı sağlamak için ABD'nin Michigan Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. İhracatçılar, üniversite ile eğitim, Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanlarda İşbirliği yapabilecek. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, işbirliği ile ticari, ekonomik ve dostluk köprüsü kurulacağına işaret ederken, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Türkiye ABD ilişkilerinin bu protokol ile daha iyi gelişeceğini kaydetti.
Türkiye İhracatçılar Meclisi sanayi üniversite işbirliğini uluslararası arenaya taşıdı. "Türkiye - Michigan Üniversite - Sanayi İşbirliği ve Ar-Ge Forumu'nda üniversite ile işbirliği mutabakat zaptı imzalayan TİM, ihracatçılara uluslararası akademik bilgi ve birikimin kapılarının açılmasını sağladı. İşbirliği çerçevesinde ihracatçılar üniversitede eğitimin yanı sıra Ar-Ge, inovasyon ve tasarım alanlarında da işbirlikleri yapılabilecek.
Michigan Üniversitesi ile TİM'in işbirliğinin önemine değinen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ar-Ge ve inovasyonun son derece önemli olduğunun altını çizerek işbirliğinin bu alanda katkı sağlayacağını kaydetti. Bakan Çağlayan, "Bu işbirliğiyle ticari, ekonomik, dostluk köprüsü kuracağız. Burada attığımız imzalar işbirliği köprümüzün çelik konstrüksüyonu olacak" diyerek anlaşma sonrasında ihracatçının katma değeri yüksek ürünlere yöneleceğine inandığını söyledi.
-İŞBİRLİĞİ BÜYÜK FIRSAT-
Michigan Üniversitesi ile imzalanan protokol ile ABD'nin en seçkin üniversite temsilcileri ve endüstri liderleriyle önemli bir işbirliğine imza atkılarının altını çizen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de 21. Yüzyılda bilgi toplumunda sanayi ve eğitimin iç içe olduğuna dikkat çekti. Büyükekşi, "Türkiye - ABD iki büyük stratejik ortak. Ancak ticaret ve yatırımda ilişkilerimizi daha da geliştirme ihtiyacımız var. Böyle işbirlikleri bunun gerçekleşmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
İşbirliği törenine katılan ABD'li heyet başkanı Michigan Lansing Belediye Başkanı Virg Bernero, "Eğer dünyanın bir başkenti olacak olsaydı, bu İstanbul olurdu" diyerek, işbirliklerinin karşılıklı fayda üzerine olacağını söyledi.
-MİCHİGAN ÜNİVERSİTESİ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNE KAPILARINI AÇTI-
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ile Türk Amerikan İşadamları Derneğinin protokol imzaladığı Michigan Üniversitesi ile bundan böyle eğitim, Ar-Ge, inovasyon gibi alanlarda işbirlikleri gerçekleştirebilecek.
OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu, "Michigan otomotiv endüstrisinde dünyanın kalbi. Buradaki akademik bilgi birikime, deneyime bu işbirliğiyle ulaşabileceğiz. Özellikle Ar-Ge tasarım alanında endüstrimize katkı sağlayacağımızı düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. TAYSAD Başkanı Dr. Mehmet Dudaroğlu ise üniversite sanayi işbirliğinde önemli bir imza attıklarını hatırlatarak, "Bu anlaşmayla üyelerimize eğitim alanında uluslararası kapıları da açmış bulunuyoruz. Tüm taraflar için kazançlı bir işbirliği" ifadesini kullandı. - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Tim, İhracatçılara Mıchıgan Üniversitesi'nin Kapılarını Açtı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?