Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2008 küresel krizinden bu yana dünyada büyümenin sağlanamadığını belirterek, büyümeyi dengelemek ve sürdürebilir kılmak için tek yolun KOBİ'leri "ateşlemek" olduğunu bildirdi.
TOBB'dan yapılan açıklamaya göre, dünyadan 12 bin ticaret ve sanayi odasının üst örgütü Dünya Odalar Federasyonu'nun (WCF) ana buluşması olarak iki yılda bir düzenlenen Dünya Odalar Kongresi'nin dokuzuncusu, İtalya'nın Torino şehrinde başladı.
Yaklaşık 110 ülkeden binlerce oda ve girişimciyi bir araya getiren kongrede konuşan B20 Türkiye ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin G20 ve B20 öncelikleri ile ülke ekonomisini değerlendirdi.
Dünyada KOBİ'lerin temsilcisi olan ticaret odalarının, küresel politika tasarımında daha aktif olması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu yıl fırsatın kapıda bulunduğunu, çünkü G20 dönem başkanı olarak Türkiye'nin, KOBİ'lerin arkasında sağlam bir şekilde durduğunu vurguladı.
Tüm oda başkanlarını harekete geçmeye çağıran Hisarcıklıoğlu, "Odalar oldukça KOBİ'ler sahipsiz kalmayacaktır. 2008 küresel krizinden beri dünyada büyümeyi sağlayamadık. Dengeli büyüyemedik. Dünyanın bir bölgesi toparlansa, diğer taraflarda sıkıntı başlıyor. Büyümeyi dengelemek ve sürdürebilir kılmak için tek yol KOBİ'leri ateşlemektir" ifadelerini kullandı.
Hisarcıklıoğlu, G20'nin, 2008 krizinden bu yana küresel ekonomiyi uçurumun kenarından almak için iyi işler yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
"Buna karşın maalesef KOBİ'ler unutuldu. Gerçekleştirilen reformların kaybedenleri hep KOBİ'ler oldu. Bu sene Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında bunu tersine çevirme fırsatımız var. Bunun için TOBB'un öncülüğünde, ortaklarımız Uluslararası Ticaret Odası (ICC) ve WCF ile birlikte Dünya KOBİ Forumu'nu kurduk. Bu seneyi KOBİ'lerin yılı yapmak elimizde."
Son Dakika › Ekonomi › TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?