Türk Eximbank'tan 400 Milyon Euroluk Sendikasyon Kredisi Başarısı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Eximbank'tan 400 Milyon Euroluk Sendikasyon Kredisi Başarısı

Türk Eximbank\'tan 400 Milyon Euroluk Sendikasyon Kredisi Başarısı

Ekonomi Bakanlığı, bakanlığa bağlı ihracat kredi bankası Türk Eximbank’ın 1 yıl vadeli 400 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi sağladığını açıkladı.

15.03.2017 10:52

Ekonomi Bakanlığı, bakanlığa bağlı ihracat kredi bankası Türk Eximbank'ın 1 yıl vadeli 400 milyon euro tutarında sendikasyon kredisi sağladığını açıkladı.

Ekonomi Bakanlığına bağlı ihracat kredi bankası Türk Eximbank, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd.'nin (BTMU) koordinatörlüğünde 22 bankanın katılımı ile 1 yıl vadeli 400 milyon euro (370,5 milyon euro ve 31 milyon dolar) tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Eximbank'ın 20 Mart'ta vadesi dolacak olan yaklaşık 275 milyon euro tutarındaki işlemi yüzde 145 oranında yenilemiş olduğu belirtilerek, sendikasyon işlemindeki bu başarıda Türkiye'ye olan güvenin yanı sıra bankanın son yıllarda hızla büyüyen bilançosuyla bağlantılı olarak geliştirdiği ilişkilerin de etkili olduğu kaydedildi. İşlemin faiz oranının Euribor/Libor artı 110 baz puan olarak gerçekleştiğinin ifade edildiği açıklamada, "Bu işlem ile Türk Eximbank'ın sendikasyon piyasasından elde ettiği fon tutarı 1,3 milyar euroya yükseldi. Söz konusu krediye ilişkin anlaşmayı Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve katılımcı banka yetkilileri bugün Londra'da imzaladı" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Eximbank'tan 400 Milyon Euroluk Sendikasyon Kredisi Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement