Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin pek çok farklı alanda sunduğu ticaret ve yatırım fırsatlarıyla Slovenya için önemli bir cazibe merkezi olma özelliği taşıdığını belirterek, "Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı çerçevesinde, ekonomik temeller de göz önünde bulundurularak ikili ticari ilişkiler, enerji, ulaştırma, turizm, sağlık, çevre ve şehircilik, orman ve su işleri, KOBİ'ler, bilim, sanayi ve teknoloji, gençlik ve spor, standardizasyon gibi pek çok çeşitli konuyu ele aldık."dedi.
Kılıç, Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ile Türkiye-Slovenya KEK 7. Dönem Toplantısı kapsamında yapılan ikili görüşmelerin ardından Ankara Devlet Konukevi'nde ortak basın toplantısı düzenledi.
Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve Slovenya'nın ortak tarih ve kültürüyle ikili ve bölgesel anlamda siyasi ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için yoğun çaba harcayan iki ülke olduğu söyledi.
Slovenya'nın 2 milyonluk nüfusu, yaklaşık 50 milyar dolar gayrı safi milli hasılası ve 60 milyar doları aşan ticaret hacmiyle bölgesinin en istikrarlı ve gelişen ülkelerinden birisi olduğunu ifade eden Kılıç, ayrıca Slovenya'nın Türkiye'ye yakınlığı, Avrupa Kıtası'ndaki coğrafi konumu, Avrupa Birliği (AB) üyeliği, sahip olduğu ekonomik potansiyel ve ortak kültürel mirasla bölgesel, küresel ve ikili ilişkiler kapsamında Türkiye'nin özel önem atfettiği bir ülke olduğunu dile getirdi.
Kılıç, Sloven hükümetinin uzun ve kısa vadeli yatırım ve ticaret planlarında Türkiye'ye sürekli olarak yer verdiğini hatırlatarak, "Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi arasında yer alan ülkemiz, pek çok farklı alanda sunduğu ticaret ve yatırım fırsatları ile Slovenya için, her yönüyle önemli bir cazibe merkezi olması özelliğini uzun yıllardır sürdürmektedir." diye konuştu.
Yedincisi gerçekleştirilen KEK toplantısına iki ülke arasındaki iş birliğini somut adımlara dönüştürecek önemli bir platform olması nedeniyle özel ve ayrı bir önem atfettiklerini belirten Kılıç, "KEK Toplantısı çerçevesinde, ekonomik temeller de göz önünde bulundurularak, ikili ticari ilişkiler, enerji, ulaştırma, turizm, sağlık, çevre ve şehircilik, orman ve su işleri, KOBİ'ler, bilim, sanayi ve teknoloji, gençlik ve spor, standardizasyon gibi pek çok çeşitli konuyu ele aldık." dedi.
Kılıç, Erjavec ile gerçekleştirdikleri ikili görüşmede ekonomik ve ticari ilişkileri detaylı bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, iki ülke arasında imzalanan protokolle alınan kararların, önümüzdeki dönemde Türkiye-Slovenya ilişkilerinin güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.
Konuşmaların ardından iki ülke arasında protokol imzalandı.
Son Dakika › Ekonomi › Türkiye-Slovenya Kek Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?