Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması

"Yaptığımız tahminlere göre bu yıl buğday üretiminde yüzde 20,1 düşüş beklenmektedir ve buğday üretiminin 18 milyon ton civarında gerçekleşeceği görülmektedir"

22.05.2014 17:22

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, bu yıl buğday üretiminin 18 milyon ton civarında gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Yetkin, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bitkisel üretim 1. çeyrek tahminlerine göre buğday üretiminde bir önceki yıla göre yüzde 10,4, meyve üretiminde ise yüzde 4,5 azalacağının öngörüldüğünü hatırlattı.

Söz konusu oranların öngörüleriyle uyuşmadığını ifade eden Yetkin, 70,4 mm olması gereken Şubat yağış ortalamasının 24,6 mm'de kalması nedeniyle buğday rekoltesinde geçen yıla göre önemli düşüş beklediklerini kaydetti.

Buğday üretiminde yüzde 20,1 düşüş yaşanacağını tahmin ettiklerini ifade eden Yetkin, şu görüşlere yer verdi:

"Kayıp oranının, buğday üretiminde ağırlık taşıyan Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 25, İç Anadolu Bölgesi'nde yüzde 23, Ege Bölgesi'nde yüzde 13, Marmara-Trakya Bölgesinde yüzde 10 olduğu görülmüştür. Yaptığımız tahminlere göre bu yıl buğday üretiminde yüzde 20,1 düşüş beklenmektedir ve geçen yıl 22 milyon ton olan buğday üretiminin 18 milyon ton civarında gerçekleşeceği görülmektedir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tzd Genel Başkanı Yetkin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement