Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "Dünyaya, çevreye, topluma duyarlı değilseniz, sürdürülebilir etik ilkelerden uzaksanız, istediğiniz kadar finansallarınız iyi olsun, hakikaten makbul bir şirket değilsiniz." dedi.
Binbaşgil, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, Danone Türkiye Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu tarafından yönetilen "İyi Şirket ve Y Kuşağı'nda Liderlik" başlıklı oturumda, son yıllarda belli trendlerin ortaya çıktığını, bunlardan birinin "amacı olan karlılık" olarak adlandırıldığını söyledi.
Söz konusu trendin Davos'ta da en çok işlenen konulardan birisi olduğunu dile getiren Binbaşgil, şöyle konuştu:
"Artık, dünyaya, çevreye, topluma duyarlı değilseniz, sürdürülebilir etik ilkelerden uzaksanız istediğiniz kadar finansallarınız iyi olsun hakikaten makbul bir şirket değilsiniz. Artık dünya bu tarafa doğru gidiyor. Bunu benimseyebilmek önemli. 10 yıldır sürdürülebilirlik raporunu yapıyoruz. O da şirkette bayağı disiplin getiriyor. BM'nin kadının güçlenmesiyle ilgili sözleşmesini imzaladık. Bizde bankanın yüzde 55'i kadın. Üst yönetimine baktığınızda da yüzde 40'lara gelmişiz. Bu çok ciddi bir oran. Sabancı Üniversitesi ile birlikte karbon saydamlık konusunda çalışma başlattık. Bunun yanı sıra sosyal sorumluluk tarafımız var. Bunlardan birisi kültür ve sanat... 45 yıldır çocuk tiyatromuz Türkiye'nin her yerine gidiyor. Akbank Sanat, 25 yıla yaklaştı. Yılda 700 sanat faaliyeti olur. Akbank Caz, 27'nci seneye girmiş. Toplumun zenginleşmesinin kültür ve sanatla paralel olduğunu düşünüyoruz. İkinci konumuz eğitim. Türkiye açısından kritik bir konu. Bugüne kadar 75 bin çocuğa tasarruf konusunu öğrettik. Finans konusunda 'CEF' diye bir şeye başladık. Daha iyi finans yöneticisi yetiştirme konusunda çalışmamız var. Girişimcilik konusuna da önem veriyoruz."
"Bankamızda çalışanların 3'te 2'si Y Kuşağı'ndan"
Binbaşgil, Y Kuşağı'nın şu an Türkiye'nin yüzde 40'nı oluşturduğunu belirterek, 2025 yılında ise Türkiye'deki toplam çalışma hayatındaki kişilerin yüzde 75'ini bu kuşağın oluşturacağını bildirdi.
Akbank'ta çalışanların yaş ortalamasının 34 olduğunu anlatan Binbaşgil, şöyle devam etti:
"Bankamızda çalışanların 3'te 2'si Y Kuşağı'ndan. Müşterilerimiz de Y Kuşağı. Başarılı olmak için biz de kendimizi entegre etmek zorundayız. 'Nesilden nesile Akbank' adında bir programımız var. Gençlerimiz ile o yollardan geçmiş ancak şirketleşmede belli yerlere gelmiş insanları eşleştiriyoruz. Rol model gibi bir kavram oluyor. 'Akbank Switch Case Ters Mentörlük' adından bir programımız var. Gençler, genel müdür yardımcılarımıza, iştiraklerimiz genel müdürleri birebir mentörlük yapıyor. Bizim gençleşmemizi sağlıyor. 'Düşünce Kulübü' uygulamamız var. Kulübe üye arkadaşlarımız ile yılda bir kaç kere birlikte oluyoruz. Bizimle çalışmamalarına rağmen onların fikirlerine başvuruyoruz.
Son Dakika › Ekonomi › Uludağ Ekonomi Zirvesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?