Ünlü Ustalar Aspava'da Birleşti - Son Dakika
Ekonomi

Ünlü Ustalar Aspava'da Birleşti

Ünlü Ustalar Aspava\'da Birleşti

Her biri kendi alanında yurt içi ve dışında Diyarbakır'ın kültür ve lezzetine büyük katkılar sunun ve kralların bile sofralarının hazırlanmasında ustalık eden 3 usta bir mekanda birleşti.

01.12.2015 16:38

Yıllarca Diyarbakır ismini ve lezzetini yurt içi-dışında temsil eden meşhur ustalardan Rıza, Şirin ve Aziz Ustalar, birleşerek memleketleri Diyarbakır'da ilk mekanlarını açtı. Dünyaca ünlü Rıza Usta önderliğindeki bu ekip, hem ızgara-kebapta, hem fırında, hem de ulusal ve yerel yemeklerde iddialı oldukça iddialı. Rıza Usta, "Yıllarca onlarca ülke ve kentte ünlü sofralar hazırladık. Artık en güzel ve lezzetli sofralarımızı kendimiz, Diyarbakırımız için hazırlamak istiyoruz" dedi.

Mutfak Rıza Usta önderliğinde

Diyarbakır'da lezzetliyle ünlü Aspava isimli mekânı şimdiye kadar dünya sofralarının donatılmasında önderlik eden Diyarbakırlı üç meşhur yemek ustası devraldı. Başta dünyanın farklı ülkelerinde ünlülerin sofraları donatan Meşhur Rıza Usta (Abdulrezzak Bekçi) bulunuyor.

Ünlü ustaların yamağı bile İstanbul'un en iyilerinden

Rıza Usta önderliğindeki mutfak ekibinde yine fırında harikalar yaratan adam olarak bilinen Şirin Usta (Şirin Demir) ve 100'den fazla yemek çeşidiyle Cumhurbaşkanı, Başbakan, kral, prens ve prenseslerin sofralarını hazırlayan Aziz Usta (Aziz Gürbüz) yer alıyor. Bu ünlü ustalara sözde yamaklık yapacak olan usta bile dünya kenti İstanbul'un en iyi lahmacuncularından. İstanbul'da ilk lahmacun fırınını açan Mehmet Çolak ve Ziya Şarkın dünyaca meşhur ustası olan Hasan usta (Hasan Küçük) Aspava'da meşhur ustalara eşlik ediyor.

Diyarbakır Esma Ocak parkı arkasında bulunan Aspava'yı geçen hafta devralan ustalar ilk olarak mekanın iç görüntüsünü değiştirmek oldu. Kısa rötuşlar ile mekana ayrı bir hava kazandıran ustalar, kaliteden ödün vermemek adına tüm yemek ve mutfak alet edevatını elden geçirdi. Kimi modern ve kaliteli yeni malzemelerle yer değiştirilirken, kimisine ayrı bir şekil verildi.

Hayırlı olsun

Mekanın ilk günü olan 31 Kasım Pazartesi günü mekanda iğne atsan yere düşmeyecek cinsteydi. Ustaların maharetli ellerini tanıyan ve onları bilen sevenler ile lezzet düşkünleri adeta akın etti. Misafirleri ustalara kente hem 'Hoş geldin' hem de işyerlerinin hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Rıza Usta: Diyarbakır halkı her şeyin en güzeline layıktır

Bölgeden başlayarak dünya yemeklerine tamamında iddialı olduklarını anlatan işletmeci Rıza Usta, "Çok kaliteli bir mutfak bir araya geldi. Her biri yurt içi ve dışında birçok ünlü sofraların hazırlanmasına ustalık eden öz be öz Diyarbakırlı ustalarımız ile ızgara, kebap, yemek ve fırında oldukça iddialıyız. Kısa sürede Diyarbakır halkı da lezzeti fark edecektir. Biz müşterilerimiz, misafirlerimiz için en iyi eti, sebzeyi seçiyoruz. Kendimiz küçük ve büyükbaş hayvanların en iyi bölgelerinden elde ettiğimiz etleri, özel soslar eşliğinde harmanlıyoruz. Deyim yerinde ise lokum gibi oluyorlar. Bu lezzete Diyarbakır halkımız layıktır. Diyarbakır halkı her şeyin en güzeline layıktır" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Ünlü Ustalar Aspava'da Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement