Vodafone Türkiye, 2021 2022 mali yıl sonuçlarını açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone Türkiye, 2021 2022 mali yıl sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye, 2021 2022 mali yıl sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye, Nisan 2021-Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı.

17.05.2022 10:02  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye, Nisan 2021-Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. Büyümesini sürdüren şirketin servis gelirleri yüzde 21.7'lik büyüme ile 17.2 milyar TL'ye ulaştı. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı ise 5.7 milyar TL olarak gerçekleşen şirket son 1 yılda 2.6 milyar TL'lik yatırım yaptı.

Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, Nisan 2021 - Mart 2022 arası dönemi kapsayan mali yıl sonuçlarını açıkladı. 31 Mart 2022 sonu itibarıyla son bir yılda 2.6 milyar TL yatırım yapan şirket, 2021-22 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre yüzde 21,7'lik artışla 17.2 milyar TL'ye çıkardı. Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar'ı (FAVÖK) ise yüzde 23,8 artışla yaklaşık 5.7 milyar TL'yi aştı.

Mobil abone sayısı 24.4 milyon

Şirketin mobil müşteri sayısı 2021-22 mali yıl sonu itibarıyla 24.4 milyona ulaşırken, M2M (Makineler arası iletişim) dahil toplam mobil abone sayısı 27.3 milyon oldu. Şirketin faturalı abone sayısı son bir yılda yaklaşık 1.3 milyon artış ile 16.8 milyona çıkarken, toplam bazının yüzde 68,8'ini faturalı aboneler oluşturdu. Şirketin sabit genişbantta büyümesi de devam etti. Şirket, bu mali yılda bir önceki yıla kıyasla 120 bin sabit genişbant müşterisi kazanarak toplam 1.3 milyon müşteriyi aştı.

"Türkiye'nin en hızlı büyüyen yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olmayı hedefliyoruz"

Şirketin 2021-22 mali yıl sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy şunları söyledi:

"Şirket olarak, Türkiye pazarında 16 yılı geride bıraktık. Bu süreçte, Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından biri olarak, ülkemizin büyümekte olan telekom pazarındaki yerimizi aldık. 2021-22 mali yılında toplam 2.6 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine ve dijitalleşmeye katkıda bulunduk. Geleceğin dijital servislerde olduğunu düşünüyoruz. Bu düşüncemizin bir sonucu olarak, 2025 yılına kadar Türkiye'nin en hızlı büyüyen yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için 'Yeni Nesil Bağlantı, Dijital Operatör ve Kurumsal Çözümler' unsurlarından oluşan planımıza odaklanmaya devam ediyoruz. Vodafone Holding bünyesinde faaliyet gösteren 13 şirketimizle dijital servisler hedefimize giden yolda her geçen gün daha da büyüyoruz. Diğer yandan, amaç odaklı vizyonumuz doğrultusunda çevre ve toplum üzerinde oluşturduğumuz etkiye de önem veriyor ve faaliyetlerimizi Çevresel, Sosyal, Yönetişim kriterlerine uygun olarak sürdürüyoruz. Ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Dijital müşteri sayısı 18.8 milyona ulaştı

Müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunmayı hedefleyen operatörün 2021-22 mali yılında Vodafone Yanımda ve Online Self Servis gibi dijital kanallarını kullanan aylık aktif müşteri sayısı 18.8 milyona yükseldi. Operatörün dijital kanallarını kullanan müşterilerinin aylık toplam etkileşimi ise 440 milyona yaklaştı.

Data kullanımı yüzde 34.8 arttı

Şirket müşterilerinin son bir yıldaki toplam mobil data kullanımı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 34.8 artarak 3.258 petabyte olarak gerçekleşti.

TOBi 10 milyon sohbet gerçekleştirdi

Operatör, Türkiye'deki en gelişmiş dijital asistanlardan biri olan TOBi ile müşterilerinin hayatındaki ana noktalara dokunmaya devam etti. Vodafone Yanımda, WhatsApp, Sesli Yanıt Sistemi gibi selfservis kanallarının tamamında bine yakın farklı işlem yapabilen TOBi, aylık 4 milyon tekil kullanıcıya ulaşırken, toplam 10 milyon sohbet gerçekleştirdi. Doğru anlama ve çözüm oranı yüzde 92 olan TOBi, operatörün bireysel ve kurumsal müşterilerine asistanlık yapmanın yanı sıra Her Şey Yanımda ve Süpermarket Yanımda gibi platformlarda da müşterilere destek oluyor. TOBi, uçtan uca süpermarket alışverişi desteği veren tek sohbet robotu olma özelliğine sahip bulunuyor.

Mağaza kanalında dönüşüm

Operatör, yeni nesil perakende anlayışı doğrultusunda mağazalarını daha fazla çeşit ve yeni nesil ürünlerin sergilenebileceği alanlara dönüştürmeye başladı. Basılı malzemenin kullanılmadığı, çevre dostu mobilyaların tercih edildiği ve müşterilere operatör ürünlerinin yanı sıra farklı teknolojik ürünlerin de sunulduğu yeni nesil mağazaların sayısı 90'a yaklaştı. Operatör, tüm mağazalarına ve bin 500 dijital hizmet noktasına yaygınlaştırdığı yeni "Gel İncele Adresine Gönderelim" hizmetiyle, sadece online mağazada satışa sunulan ürünleri fiziksel mağazalarda inceledikten sonra kişisel dijital asistan TOBi üzerinden sipariş verme ve adrese teslim alma imkanı sunuyor. Operatör, çok yakında Metaverse'de de mağaza açarak ziyaretçilerine yeni nesil dijital deneyim yaşatacak.

Vodafone Pay kullanıcı sayısı 3.7 milyonu aştı

Operatörün yeni nesil mobil finans çözümü Vodafone Pay de 2021-22 mali yılını başarıyla kapattı. Vodafone Pay ürünlerini kullanan toplam kullanıcı sayısı 3.7 milyonu aştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vodafone Türkiye, 2021 2022 mali yıl sonuçlarını açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.


Advertisement