W20 Türkiye Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

W20 Türkiye Konferansı

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, "Kadınları sadece kararları uygulayan değil, karar alan mercilere taşımak için hep birlikte daha sıkı çalışmak zorundayız" dedi.

06.09.2015 19:09

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut, "Kadınları sadece kararları uygulayan değil, karar alan mercilere taşımak için hep birlikte daha sıkı çalışmak zorundayız" dedi.

Bulut, Rixos Otel'de düzenlenen, W20 Türkiye Konferansı "Kadın ve Ticaret Oturumu"nda, G20 bünyesinde bu yıl oluşturulan W20 açılım grubunun ilk resmi açılışının Türkiye'nin dönem başkanlığında ev sahipliğinde gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Kadınların birlikte hareket edebilme ve dayanışmalarına imkan yaratacak W20 gibi platformların sayısının arttırılması gerektiğine işaret eden Bulut, "Dünya kadınları, güçlerini birleştirmeli ve kadının maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığına ortak bir tutumla karşı durmalıdır. Kadınları sadece kararları uygulayan değil, karar alan mercilere taşımak için hep birlikte daha sıkı çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Bulut, kadın liderlerin sayısı çoğaldığında, dünyada bugün yaşanan olumsuz tablonun yerini daha barışçıl bir ortama bırakacağını ifade etti. Lider kadın sayısının çoğalacağına olan inancını dile getiren Bulut, "Tüm kadınları, bekleyen ve verilene razı olan değil, talep eden ve hakkını alan olmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar da W20'nin G20 kapsamında oluşturulan diğer gruplar gibi işlevsel olacağını söyledi.

W20 sayesinde dünyanın çeşitli yerlerinden farklı ekonomik ve sosyal guruplardan kişilerin bir araya geldiğini anlatan Oktar, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da belirttiği gibi, değişen anlayış olmadan tarihi değiştiremeyiz" dedi.

Oktar, ekonomide, okullarda, üniversitelerde ve toplumun her kesiminde yüzde 1'lik kadın gücünün oluşmasının, dünya genelinde 8 milyar dolarlık gayri safi milli hasılaya katkı yaratacağını kaydetti. Bu katkının gerçekleşebileceğini vurgulayan Oktar, böylece kalitenin artacağına, fakirliğin azalacağına işaret etti.

Kadınların ekonomik büyüme için fırsatlar sunduğuna dikkati çeken Oktar, "Kadınlar, ekonomik büyümenin daha da geliştirilmesinde rol alıyorlar. W20 olarak misyonumuzu gerçekleştirmek için hazır bulunuyoruz, erkekler ve kadınlar arasındaki farkların kaldırılması gerekiyor. Global gayri safi milli hasılanın büyümesi kadın olmadan imkansızdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan'ın da katıldığı kapanış oturumunda, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi W20 Türkiye Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement