Xiaomi, elektrikli araç üretecek! İlk model 2024'te geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Xiaomi, elektrikli araç üretecek! İlk model 2024'te geliyor

Teknoloji alanında bir çok cihaz üreten Çinli teknoloji devi Xiaomi şimdi de otomobil üretip satma kararı aldı. Akıllı elektrikli araç üretecek olan Xiaomi, ilk modelini 2024 yılının ilk yarısında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ayrıca kurulan şirketin sermayesinin 1.5 milyar dolar olduğu belirtildi.

10.09.2021 10:16  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknoloji alanında yıllardır iş gücü olarak kullanılan Çin şimdi de dev olarak hayatına devam ediyor. Dünya devi markalara rakip firmalar çıkaran Çin bugüne kadar olan deneyimlerini şimdi kendi lehine kullanıyor.

İLK MODEL 2024'TE GELİYOR

Çin'in dev şirketlerinden biri olan Xiaomi otomobil üretme kararı aldı. Akıllı otomobil ile otomotiv sektörüne girecek olan Xiaomi, ilk modelini 2024 yılının ilk yarısında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

900 BİN ARAÇ HEDEFİ

Xiaomi'nin 3 yıl içinde 900 bin araç üretip satma hedefi var. Akıllı elektrikli araç üretecek olan Xiaomi, 30 Mart'ta bir bağlı ortaklık kurma isteğini Hong Kong Borsası'na bildirmişti. Otomotiv şirketinin Çin'deki resmi kuruluş işlemleri 1 Eylül itibariyle tamamlandı.

SERMAYE 1.5 MİLYAR DOLAR

Xiaomi Automobile Co. şirketinin sermayesi 10 milyar yuan (yaklaşık olarak 1.5 milyar dolar) olarak belirlendi.

Xiaomi, elektrikli araç üretecek! İlk model 2024\'te geliyor

Son Dakika Ekonomi Xiaomi, elektrikli araç üretecek! İlk model 2024'te geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • amed emin: cin yapar ama kalite düsük ,, türk yaparsa daha kaliteli yapar cini parlatmayin faydasi olmaz bize türkleri desdekleyin kirilani yapar 7 3 Yanıtla
  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement