Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı - Son Dakika
Ekonomi

Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı

Artvin'de Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali nedeniyle sular altında kalan Yusufeli ilçe merkezindeki son bina da dinamitle yıkılarak eski ilçe merkezi tarihe kavuştu. Baraj havzasında su yüksekliği 126 metreye ulaşırken ilçe merkezi tamamen sulara gömüldü. Yıkılma anı ise Maden Mühendisi Burak Çakır tarafından kayıt altına alındı.

04.05.2023 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı

ARTVİN Artvin'de Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali nedeniyle sular altında kalan Yusufeli ilçe merkezindeki son bina da dinamitle yıkılarak eski ilçe merkezi tarihe kavuştu.

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, 22 Kasım 2022 tarihinde hizmete alınmasının ardından barajdaki su seviyesi kontrollü şekilde yükselmeye devam ediyor. Baraj havzasında su yüksekliği 126 metreye ulaşırken, ilçe merkezi tamamen sulara gömüldü. Baraj havzası üst tarafından bulunan son yapıda dinamitle patlatıldı. Sular altında kalacak olan binaların hurdaları için yıkılan bina ilçenin son yıkılan binası olmuş oldu.

Yıkılma anı ise Maden Mühendisi Burak Çakır tarafından kayıt altına alındı.

Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Yusufeli eski ilçe merkezindeki son bina da yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement