Haydarpaşa Garı Özelleştirmeye Devrediliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Haydarpaşa Garı Özelleştirmeye Devrediliyor

Haydarpaşa Garı Özelleştirmeye Devrediliyor
27.09.2012 11:45

TCDD Yönetim Kurulu'nun 12 Eylül tarihinde aldığı karar gereği garın bulunduğu 1.000.000 metrekarelik alan ÖİB'ye devredildi...

Haydarpaşa Garı Özelleştirme İdaresi Başkanlığına (ÖİB) devrediliyor. TCDD Yönetim Kurulu'nun 12 Eylül tarihinde aldığı karar gereği garın bulunduğu 1.000.000 metrekarelik alan ÖİB'ye devredildi.

Haydarpaşa Garı'nın yok edilmesi projesi hız kazanıyor. TCDD Yönetim Kurulu sit alanı olarak tescillenen tarihi garın içinde bulunduğu 1.000.000 metrekarelik alanı "gelir getirecek bir proje yapılması amacıyla" ÖİB'ye bildirdi. Haydarpaşa Port projesinin bir gün sonra onaylandığı göz önüne alındığında TCDD'nin kararı bir gün önceden bilerek böyle bir kararı aldığı ortaya çıktı.

TCDD'den ÖİB'ye gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahası'nda Kuruluşumuzun mülkiyetinde bulunan yaklaşık 1.000.000 metrekarelik taşınmazın İstanbul'un tarihi, kültürel vesosyal yapısıyla bütünleşerek ülkemiz ve kuruluşumuz açısından gelir getirici yönden değerlendirilmesine yönelik olarak 4046 sayılı Kanun ile 5793 sayılı kanunun 43. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bildirilmesi hususunda Yönetim Kurulumuzun 12.09.2012 tarih ve 19/200 sayılı yönetim kurulu kararı alınmıştır.

Konuya ilişkin alınan Yönetim Kurulu kararı, plan ve dokümanlar yazımız ekinde sunulmakta olup Haydarpaşa Gar, Liman ve Geri Sahası'nda Kuruluşumuz mülkiyetinde bulunan yaklaşık 1.000.000 metrekarelik taşınmazın idarenizce değerlendirilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz."

"Haydarpaşa Port"a onay verildi

Haydarpaşa Garı ve Liman Dönüşüm Projesi için nihai düzenleme kararı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 13 Eylül tarihinde yapılan oylamanın ardından geçmişti.

Mecliste, 1/5000 ölçekli Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı teklifi oylamaya sunulurken, teklif, CHP'nin ret oyu vermesine karşın AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti.

Alınan kararla, 2007 yılında yapılan protokolle ilk adımı atılan "Haydarpaşa Port" projesinin 2009'da başlanan planlama çalışmalarıyla ilgili düzenlemeler için gerekli onay verildi. Böylece plan düzenlemesi tamamlanan projenin ihale ve uygulama çalışmalarına start verilecek. Projenin hayata geçmesi için önünde engel kalmadı.

Kaynak: Solhaber

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Emlak Haydarpaşa Garı Özelleştirmeye Devrediliyor - Son Dakika


Advertisement