Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler - Son Dakika
Emlak

Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler

Nuvo Dragos\'ta Metrekaresi 6 Bin TL\'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler

Özderici GYO'nun projesi olan ve İstanbul Maltepe'de yükselen Nuvo Dragos projesinde 6 bin TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla hemen tapu almak mümkün. projemlak.com'a konuşan Özderici GYO Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özderici Nuvo Dragos ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı.

24.10.2017 16:35

Geçtiğimiz günlerde lansmana çıkan ve ikinci etabı satışlarının başladığı İstanbul"un cazibe merkezlerinden Maltepe"de yükselen Nuvo Dragos projesinde metrekare fiyatları 6 bin liradan başlıyor.

Projeyle ilgili projemlak.com"a özel açıklamalarda bulunan Özderici GYO Başken Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özderici, metrekare fiyatlarının bölgeye oranla cazip olduğunu ifade ederek, bitmiş bir proje oldukları için hemen tapu teslimi yaptıklarını ve bunun da yatırımcıya önemli bir kazanım imkanı sunduğunu sözlerine ekledi.

İşte projemlak.com"a konuşan Özderici GYO Başken Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özderici"nin açıklamaları...

Nuvo Dragos projesi hakkında bizlere kısa bilgiler verebilir misiniz?

Nuvo Dragos projesi Maltepe"nin deniz tarafında kalmakta. Nuvo Dragos 999 konut, 7 dükkan ve 1 ofisten oluşmakta. Arsa alanı 52 bin metrekare brüt inşaat alanı ise 187 bin 500 metrekare büyüklüğünde. Burası eski Singer fabrikasının olduğu araziydi. Burada 5 bloktan oluşan bir konut projesi yaptık. Projemizin ikinci etabını da bitirerek satışlara başladık.

Nuvo Dragos projesinin metrekare fiyatları ve büyüklükleri ne kadar?

Nuvo Dragos"ta metrekareler 1+1"ler içim 66-89 metrekare arası, 2+1"ler için 106-154 metrekare arası, 3+1"ler için ise 156-219 metrekare arasındadır. Dairelerimizin tavan yüksekliği ise 3 buçuk metreyle 3.15 metre arasında değişkenlik göstermekte olup yatırımcılarımıza ferah bir yaşam imkanı sunuyoruz.

Nuvo Dragos"ta lasnmana özel fiyat imkanları sunuyor musunuz?

6 bin liradan başlayan metrekare fiyatlarımız var. Bizim alıcılara verdiğimiz en büyük avantaj arsa fiyatına bitmiş konut veriyor olmamız. KDV oranı ise yüzde 1. Hemen tapu teslimi yapıyoruz.

Bu projede dikkat çeken en önemli detaylar birisi de faiz oranları. 120 aya varan 0.45 faiz avantajlarını sunuyorsunuz. Genel anlamda faiz oranları bu kadar yüksekken bu oranlar sizleri zorlamayacak mı?

Bizim projemiz bittiği için bütün bankalardan alıcı konut kredisi kullanabiliyor. Hemen tapuyu alabiliyor. Bizim liste fiyatı üzerinden 60 ay sıfır faiz ya da 120 ay 0.45 oranlı faiz uygulamaktayız. Peşin alımlarda ise yüzde 15 iskonto uygulamaktayız. Arsa fiyatına konut vermemiz ve iskonto imkanı bir cazibe oluşturacak diye düşünüyoruz.

Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler

"Son zamanlarda Konut fiyatları düştü" dediniz. Vatandaşın alın gücüne baktığımızda konut fiyatları yeterince düştü mü?

Konut fiyatları çok düşmez. Bunun çok önemli sebepleri var. İnşaat maliyetleri yükseliyor. Demir, çimento, petrol fiyatları artıyor. Arsa maliyetleri de düşmüyor. Bunlar böyle devam ettikçe fiyatlar düşmez. Ama sadece bizim gibi üreticiler daha cazip şartlarla konut satışı yapıyorlar. Ancak bu durum da geçici bir adım tabi ki…

Yatırımcıların bu projeden ne kadar prim kazanacağını ön görüyorsunuz?

Bizim projemizin üzerinde olduğu Tugay Yolu Caddesi değerli bir bölge ve katma değer vergisi şuanda yüzde 18 konumunda bulunuyor. Biz eski bir proje olduğumuz için KDV oranımız yüzde 1. Aradaki yüzde 17"lik oranı vatandaş direkt cebine alıyor. Yeni lansmana çıkan projeler bizden daha pahalıya satış yapıyorlar. Buradaki rakam avantajını da kullanabilirsiniz. Örneğin bugün satın alıp üç sene sonra biten bir projede hemen kiraya verseniz yüzde 15"lik bir fiyat avantajı yakalıyorsunuz. Bu avantajların hepsini toplarsak alıcı yüzde 30 35 gibi bir avantaj yakalıyor.

Nuvo Dragos"ta aidat oranları ne kadar?

Aidatlar metrekare bazında tüm daire tipleri için 3.25 kuruş olarak belirlendi. Çevreye göre son derece avantajlı bir fiyat olduğunu düşünüyoruz. 1+1 daireler için aidat rakamı 210 liradan başlamakta. Bunun içinde kapalı otopark, sosyal alanlar, havuz kullanımı, güvenlik gibi hizmetlerin hepsi ve daha fazlası yer almaktadır.

Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler

Dolar kurunun yüksek olması konut sektöründe talepleri nasıl etkiledi?

Bu bence alım barometresini etkiliyor. Bizim satış fiyatımız TL. Dolar yükseldikçe lira rakamı yükseliyor. Bu da ister istemez konuta daha rahat erişim imkanı veriyor. Ama en büyük sorun dövizin artmasından dolayı insanlar konut taleplerini erteleyebiliyorlar. Orada biraz durgunluk olabilir. Ama döviz geçici olarak yükselir. Bu bir balon gibidir. Ama konut istikrar sağlar. Kira alırsınız, fiyat artışı uzun dönemli olur. Uzun döneme bakınca konut dövize göre daha fazla kazandırır. Benim tavsiyem dövizdeyseniz bunu uygun rakamlardan satıp uygun rakamla konuta girmektir. Bence bunun için şuan iyi bir zaman.

Projenin lokasyonu hakkında bilgi verir misiniz?

Nuvo Dragos E-5"in deniz tarafından kalmakta. Maltepe Park AVM"ye yürüyüş mesafesinde. Metro durağına da aynı şekilde yürüyüş mesafesinde ve sahile de çok yakın. E-5 ve E-6"ya, deniz otobüslerine adeta komşu bir konumdayız. Maltepe İDO bağlantısına 5, Bostancı İDO bağlantısına 10, Sabiha Gökçen Havalimanı"na ise 15 dakikalık mesafedeyiz. Bu lokasyon da kiralama rakamlarını yükselten bir etken olarak ön plana çıkıyor.

Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler

Nuvo Dragos"ta ticari alanlarınız da var. Ticari alanları nasıl değerlendireceksiniz?

Daha çok konuta ağırlık verdik ama ticari alanlar kiraya verilmekte. Sadece A blokta ilk 11 kattaki evler home ofis özelliğine tabidir. Kiralamalarını da biz yapıyoruz.

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Nuvo Dragos'ta Metrekaresi 6 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Hemen Teslim Daireler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement