27 Yıllık Ortaklığa Son! - Son Dakika
Finans

27 Yıllık Ortaklığa Son!

27 Yıllık Ortaklığa Son!

Boyner Holding ile Benetton`ın yolları ayrıldı

20.07.2012 15:30

Boyner Holding Benetton ile yürüttüğü dev ortaklığı bitirdi. Boyner Holding, Benetton Giyim'de bulunan yüzde 50 hissesini, İtalyan Benetton Group Spa'ya devretti.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, söz konusu hisselerin İtalyan Benetton Group Spa'ya devretme kararının, her iki şirketin, kurumsal gelişme stratejilerini ve ileriye dönük planlarını yeniden kurguladığı bir dönemde alındığını söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

27 YILDIR TÜRKİYE'DE

United Colors of Benetton Türkiye pazarına 1985 yılında üretim ve dağıtım hakkını Altınyıldız Grubu'na vererek girdi. 1991'in Eylül ayında, İtalya Benetton ve adını Boyner Holding olarak değiştiren Altınyıldız Grubu yüzde 50'lik paylarla, Boğaziçi Hazır Giyim A.Ş. adında yeni bir şirket kurdu.

Benetton Group ve Boyner Holding, 2005 yılının Mayıs ayında, Benetton markalarının Türkiye ve bölgedeki ticari faaliyetlerinin yönetimi ve geliştirilmesi için ortaklık anlaşması imzaladı.

Lisansörü Boyner Holding aracılığıyla 1985 yılından bu yana Türkiye'de kesintisiz faaliyet gösteren Benetton Group, bu anlaşmayla, United Colors of Benetton ve Sisley markalarının Türkiye'deki ticari faaliyetlerini üstlenen Boğaziçi Hazır Giyim A.Ş. şirketinin yüzde 50 hissesini de satın alıp tamamına sahip oldu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans 27 Yıllık Ortaklığa Son! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement